Bij welke banken kan je snel 10000 euro lenen?

Wil je snel en goedkoop 10000 euro lenen? Neem dan een kijkje naar de onderstaande kredietverstrekkers. Je bespaart snel enkele tientallen euro’s per maand door vooraf persoonlijke leningen te vergelijken. Hieronder vind je een simulatie voor een persoonlijke lening van 10000 euro met een looptijd van 36 maanden. We hebben verschillende banken vergeleken.

Bepaal de persoonlijke leningen simulatie criteria

Bedrag
0€ 50000€
Looptijd
12 maanden 120 maanden
15 aanbiedingen van persoonlijke leningen van 10000 op 36 maanden.
Ik bespaar tot 941,40 dankzij deze vergelijking.
Laatste verificatie : 21/07/2024.
KBC Bank Persoonlijke lening van 10000€ over 36 maanden
Persoonlijke lening KBC Bank
8,25%
€ 313,14
€ 1.273,04
Of bezoek de website
Mozzeno Collaboratieve Persoonlijke Lening van 10000€ over 36 maanden
Collaboratieve Persoonlijke Lening Mozzeno
8,29%
€ 313,32
€ 1.279,52
Of bezoek de website
Cofidis Persoonlijke lening van 10000€ over 36 maanden
35 jaren ervaring
Persoonlijke lening Cofidis
8,90%
€ 315,93
€ 1.373,48
Of bezoek de website
ING Bank Persoonlijke lening van 10000€ over 36 maanden
Persoonlijke lening ING Bank
11,99%
€ 329,17
€ 1.850,12
Niet beschikbaar
Elantis-Direct Persoonlijke lening van 10000€ over 36 maanden
Persoonlijke lening Elantis-Direct
12,99%
€ 333,45
€ 2.004,20
Niet beschikbaar
loading...

Gelieve even te wachten terwijl we de resultaten opladen ...

Snel 10000 euro lenen? Dit moet je weten:

Wie grote aankopen of projecten wilt financieren, kan daarvoor 10000 euro lenen bij een bank. Kredietgevers hanteren echter uiteenlopend rentetarieven en voorwaarden bij het toekennen van een lening. Wil je snel 10000 euro lenen, dan moet je met enkele zaken rekening houden. We hebben ze voor jou even opgesomd.

Wat zijn de voor- en nadelen van een persoonlijke lening van 10000 euro?

10000 euro lenen heeft enkele voor- en nadelen. We hebben ze voor jou even op een rijtje gezet:

 • Met een persoonlijke lening van 10000 euro heb je duidelijkheid vooraf. Iedere maand betaal je hetzelfde bedrag af aan de kredietverstrekker. Dit bedrag bestaat uit een deel rente en een deel aflossing.

 • Je kiest zelf een looptijd van maximaal 48 maanden.

 • De aanvraagprocedure verloopt doorgaans snel.

 • Je ontvangt de 10000 euro na goedkeuring meteen op je zichtrekening.

 • Je hoeft geen geld af te halen van je spaarrekening.

 • Bij veel kredietverstrekkers moet je vaak geen aankoopfactuur of offerte voorleggen.

 • Als je de lening van 10000 euro aan het eind van de looptijd netjes hebt afbetaald, beëindigt de bank automatisch je contract.

 • Geld lenen kost geld, je betaalt met andere woorden altijd meer terug dan dat je leent.

 • Soms betaal je een boeterente aan de aanbieder bij het tussentijds aflossen van de lening. Deze boete betaal je omdat de kredietverstrekker van de lening door het aflossen rente-inkomsten misloopt.

 • Een persoonlijke lening van 10000 is niet flexibel. Je kan het afgeloste geld niet opnieuw opnemen, zoals dat bij een woonkrediet het geval is.

 • Je kunt de lening van 10000 euro niet tussentijds verhogen. Kom je in een situatie terecht waar je meer geld nodig hebt, dan moet je een nieuwe lening afsluiten.

Waarvoor kan je 10000 euro lenen?

Een persoonlijke lening van 10000 euro kan je voor om het even welk project aanvragen, zonder dat je aan de kredietverstrekker moet bewijzen waarvoor je de financiering nodig hebt. Zo’n lening is dan ook ideaal om onvoorziene kosten (zoals een defecte wasmachine of een peperdure energiefactuur), een droomreis, huwelijk, nieuwe hobby, een nieuw interieur of een studie te financieren.

Een persoonlijke lening is daarom anders dan een lening voor een bepaald doel, zoals een autolening, motorlening, renovatielening of fietslening waarvoor je wel bewijsstukken (zoals een factuur) moet voorleggen.

Kan iedereen 10000 euro lenen?

Niet iedereen kan zomaar 10000 euro lenen. Het maximumbedrag dat je kan lenen wordt afgestemd op je profiel. Factoren die meespelen zijn:

 • Je netto maandinkomen.
 • Je gezinssituatie; woon je samen en heb je kinderen ten laste?
 • Heb je een vaste- of tijdelijke job?
 • Heb je nog andere leningen die moeten blijven lopen?​
 • Heb je nog andere vaste kosten waar je maandelijks rekening mee moet houden, zoals kosten voor kinderopvang en je auto?

Niet elke bank hanteert dezelfde voorwaarden of limieten. Toch volgen kredietverstrekkers de regel dat het totaal van al je maandelijks af te lossen schulden niet hoger dan 33 procent van het besteedbare inkomen mag zijn. Het besteedbare inkomen is hetgeen dat je overhoudt nadat je al je maandelijkse financiële verplichtingen bent nagekomen.

goedkoop 10000 euro lenen doe je vooraf eerst enkele banken te vergelijken

Wat kost 10000 euro lenen?

De prijs dat je moet betalen om het geleende bedrag van 10000 euro te kunnen gebruiken, wordt uitgedrukt in het vast jaarlijks kostenpercentage (JKP). In dat percentage zitten alle kosten die gepaard gaan bij een lening van 10000 euro. Het JKP is nauw verbonden aan het type lening. Zo is een autolening bijvoorbeeld veel goedkoper dan een persoonlijke lening van 10000 euro. Wil je dus een persoonlijke lening van 10000 euro afsluiten om een wagen aan te kopen? Kies dan meteen voor een autolening. Je zal dan natuurlijk wel moeten bewijzen dat de lening wordt gebruikt voor de financiering van dat doel, bijvoorbeeld door het voorleggen van een offerte of verkoopfactuur.

Let wel op dat het jaarlijks kostenpercentage (JKP) kan verschillen naargelang het kredietbedrag, de looptijd en de gekozen betalingsmodaliteiten. Het is daarom belangrijk dat je tijdens het simuleren steeds de looptijden en het daaraan verbonden JKP vergelijkt. Zo kan een persoonlijke lening van 10000 euro met een looptijd van 36 maanden goedkoper zijn dan bijvoorbeeld 24 of 30 maanden.

Welke documenten heb je nodig om een lening van 10000 euro aan te vragen?

10000 euro lenen via bankvergelijker.be

10000 euro lenen doe je niet zomaar. Om zo’n lening online aan te vragen moet je enkele documenten kunnen voorleggen zodat de bank je kredietwaardigheid kan controleren. Dit zijn:

 • Je identiteitskaart, paspoort of verblijfsvergunning om je identiteit te bewijzen.
 • Je inkomstenbewijzen om je financiële situatie zo goed mogelijk in te schatten. Als particulier zijn dit enkele recente loonfiches (van maximaal 3 jaar oud) met bijhorende rekeninguittreksels van de loonstorting. Als je zelfstandig bent, kan je je inkomen bewijzen door middel van de aangifte van je inkomstenbelastingen of een jaarrekening van de voorbije twee jaar.

Met deze documenten bij de hand kan je jouw lening van 20000 euro online aanvragen. Je kan natuurlijk ook het dichtstbijzijnde bankkantoor binnenspringen om je aanvraag te doen, hoewel dit natuurlijk minder snel gaat dan online een formulier in te vullen.

10000 euro lenen? Hoe doe je dat?

Zie je er tegenop om een online lening van 10000 euro aan te vragen omdat je bang bent dat het veel gedoe met zich meebrengt? Dat is echt niet nodig! Door het volgen van een aantal eenvoudige stappen is de aanvraag zo gebeurd:

 1. Vul eerst het bedrag in en selecteer vervolgens de looptijd van de lening. De simulator zal meteen berekenen hoeveel je maandelijks moet terugbetalen.
 2. Beantwoord vervolgens enkele vragen over je inkomsten, vaste lasten en gezinssamenstelling. Deze gegevens hebben de kredietverstrekkers nodig om je dossier samen te stellen en je financiële situatie zo goed mogelijk in te schatten. Niet iedereen kan namelijk 10000 euro lenen.
 3. Heb je een bank gevonden om goedkoop 10000 euro te lenen? Verstuur dan je aanvraag door naar de kredietverstrekker.
 4. Je aanvraag wordt met de grootste zorg en nauwkeurigheid bekeken. De kredietverstrekker zal vervolgens het CKP (Centrale voor Kredieten aan Particulieren) contacteren om na te gaan of je nog andere lopende kredieten hebt. Indien de bank nog met enkele vragen zit, wordt je gecontacteerd om de informatie te bevestigen of aan te vullen.
 5. Indien je aanvraag op basis van de ingevulde gegevens is goedgekeurd, ontvang je een offerte per e-mail.
 6. Ga je akkoord met de offerte? Dan moet je nog een aantal documenten opsturen om je lening van 10000 euro af te sluiten. Dit zijn onder andere een kopie van de voor- en achterkant van je identiteitskaart (en mogelijks die van je partner), de twee meest recente loonfiches met bijhorende rekeninguittreksels van de loonstorting en, indien van toepassing, andere rekeninguittreksels van bijkomende inkomsten zoals bijvoorbeeld kinderbijslag en huurinkomsten.
 7. Zijn alle documenten ondertekend? Dan wordt het de 10000 euro meteen op je persoonlijke zichtrekening gestort.​

Bij welke banken kan je 10000 euro lenen?

Tegenwoordig is het niet eenvoudig om een lening van 10000 euro online te vergelijken. Overal moet je lange formulieren invullen om een simulatie te ontvangen. Dankzij BankVergelijker.be hoef je dit maar één keer te doen. Wij vergelijken meteen héél wat persoonlijke leningen van 10000 euro van zo goed als alle banken in België. Daarbij horen onder andere Cetelem, KBC, Belfius, Beobank, Bpost bank, Santander, Mozzeno, AXA, ING, Europabank en Cofidis bij om er maar enkele te noemen.

axa persoonlijke lening
kbc persoonlijke lening
belfius persoonlijke lening
beobank persoonlijke lening
bnp paribas fortis persoonlijke lening
cetelem persoonlijke lening
cofidis persoonlijke lening
mozzeno persoonlijke lening
europabank persoonlijke lening
santander persoonlijke lening

Is het vergelijken van een lening van 10000 euro eigenlijk wel zinvol?

Ja hoor! De tarieven en de algemene voorwaarden verschillen namelijk van bank tot bank. Als je dus op zoek bent naar de goedkoopste lening van 10000 euro, is het vergelijken van de rentevoet en voorwaarden een absolute must. Ben je nog steeds niet overtuigd van het online vergelijken van een lening van 10000 euro? Dan hebben we voor jou nog even de voordelen op een rijtje gezet:

 • Je bespaart geld en tijd door een lening van 10000 euro online te vergelijken. Het is namelijk eenvoudig, snel en bovendien volledig vrijblijvend. Dankzij een vergelijkingsplatform als deze kan je slechts in vijf minuutjes tijd een lening van 10000 euro vergelijken en vervolgens afsluiten.
 • Je beslist helemaal zelf bij welke bank je 10000 euro gaat lenen. Je hebt namelijk niet te maken met verkooppraatjes of sociale druk. Of je nu voor de goedkoopste lening van 10000 euro kiest of de lening met de beste voorwaarden, het is jouw beslissing. Een lening vergelijken en simuleren op een de website van de kredietgever is bovendien ook volledig vrijblijvend en onpartijdig.
 • Het gebeurt wel eens dat kredietverstrekkers de algemene voorwaarden van hun leningen wijzigen. Het is dus mogelijk dat je dan een lening van 10000 euro goedkoper kan afsluiten met dezelfde looptijd.
 • Er zijn meer dan 15 verschillende kredietgevers in België die een lening van 10000 euro aanbieden. Waarom dan niet deze kredietgevers online vergelijken en zoeken naar een lening van 10000 euro die het beste bij je past?

Veelgestelde vragen

Heb je nog een specifieke vraag over persoonlijke leningen van 10000 euro? Misschien vind je het antwoord op jouw vraag wel hieronder:

Waar vind je de goedkoopste persoonlijke lening?

Heel eenvoudig: via BankVergelijker.be! Hoewel het verleidelijk lijkt om voor een persoonlijke lening van 10000 euro meteen naar je vertrouwde bank te stappen, is  vertrouwensrelatie geen garantie op snel en goedkoop 10000 euro lenen. Voor persoonlijke leningen van 10000 euro zijn banken immers niet in staat jou als goede klant een cadeau te doen door de rentevoet wat te verlagen.

Kan je 10000 euro lenen als je op de zwarte lijst staat?

Wanneer je een persoonlijke lening of een andere lening op afbetaling niet correct terugbetaalt, zal de kredietverstrekker je wanbetaling melden bij de Centrale voor Kredieten aan Particulieren (CKP). Dit betekent dat je op de zwarte lijst van wanbetalers komt te staan. Het gevolg hiervan is dat je dan geen nieuwe leningen meer kunt afsluiten. Banken of andere kredietverstrekkers zijn immers verplicht om deze lijst te raadplegen alvorens ze iemand krediet geven. Je kan je eigen naam wel van de zwarte lijst laten schrappen door je schulden te vereffenen. Nadien worden je gegevens nog één jaar bewaard op de zwarte lijst waardoor het alsnog moeilijk kan zijn om een nieuwe lening af te sluiten.

Wat is een simulatie van een lening van 10000 euro?

Een simulatie van een lening van 10000 euro betekent dat je de 10000 euro dat je wilt lenen, kunt invoeren in een online calculator. Je ziet dan in één oogopslag wat het maandbedrag, de rente en de aflossingstijd van dat bedrag zijn.

Kan je als student ook online een persoonlijke lening van 10000 euro afsluiten?

Dat is in principe mogelijk, want de voornaamste eis is dat je boven de 18 jaar oud. Je zult natuurlijk wel gewoon aan de inkomenseisen en overige voorwaarden moeten voldoen.

Wat gebeurt er als ik een maand mijn persoonlijke lening niet kan aflossen?

Dat is afhankelijk van de omstandigheden. Het is hoe dan ook verstandig om zo snel mogelijk contact op te nemen met je kredietverstrekker. Vaak is er dan een betalingsregeling mogelijk. Werk je bovendien met een domiciliëring? Dan zal de bank het verschuldigde bedrag diezelfde maand een tweede keer proberen te incasseren. Als dat opnieuw mislukt, zal ze zelf contact met je opnemen om uitleg te vragen.

Welke andere bedragen kan je lenen?

Behalve 10000 euro lenen, kan je ook andere bedragen via een persoonlijke lening lenen. Dit zijn bijvoorbeeld: 1000 euro, 2000 euro, 3000 euro, 4000 euro, 5000 euro, 6000 euro, 7000 euro, 8000 euro, 9000 euro, 15000 euro, 20000 euro, 25000 euro, 30000 euro, 40000 euro en 50000 euro.

Hulp nodig bij het vergelijken van je lening van 10000 euro?

Met BankVergelijker.be ontdek je eenvoudig en snel de beste bank voor een lening van 10000 euro. Kom je er niet helemaal uit en heb je hulp nodig? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. We helpen je graag de goedkoopste lening van 10000 euro vinden!

Gemiddelde score 4.5 / 5. Aantal stemmen: 99