Bij welke kredietverstrekkers kan je een autolening vergelijken?

Wil je een autolening online vergelijken en simuleren? Neem dan een kijkje naar de onderstaande kredietverstrekkers. Je bespaart snel enkele euro’s per maand door vooraf autoleningen online te vergelijken. Hieronder vind je een simulatie voor een autolening van 25000 euro met een looptijd van 60 maanden. We hebben verschillende banken vergeleken.

Bepaal de autoleningen simulatie criteria

Bedrag
5000€ 50000€
Looptijd
12 maanden 120 maanden
Leeftijd van de auto
17 aanbiedingen voor een autolening van 25000 op 60 maanden.
Ik bespaar tot 3.732,60 dankzij deze vergelijking.
Laatste rentevoet verificatie : 25/06/2024.
KBC Bank Nieuwe autolening
Nieuwe autolening KBC Bank
3,89%
€ 458,41
€ 2.504,60
Of bezoek de website
BeoBank Eco-autolening
Eco-autolening BeoBank
3,99%
€ 459,49
€ 2.569,40
Of bezoek de website
BeoBank Nieuwe wagen of recente 2dehands autolening
Nieuwe wagen of recente 2dehands autolening BeoBank
4,49%
€ 464,94
€ 2.896,40
Of bezoek de website
Cetelem Autolening nieuwe auto of recente 2dehands
Autolening nieuwe auto of recente 2dehands Cetelem
6,49%
€ 486,86
€ 4.211,60
Niet beschikbaar
Mozzeno Nieuwe & tweedehands autolening
Nieuwe & tweedehands autolening Mozzeno
7,09%
€ 493,49
€ 4.609,40
Of bezoek de website
Partners Finances Nieuwe & tweedehands autolening
Nieuwe & tweedehands autolening Partners Finances
7,65%
€ 499,69
€ 4.981,40
Of bezoek de website
Cofidis Tweedehands autolening
Tweedehands autolening Cofidis
9,49%
€ 520,18
€ 6.210,80
Of bezoek de website
loading...

Gelieve even te wachten terwijl we de resultaten opladen ...

Over deze vergelijking

Deze vergelijking werd uitgevoerd in juni 2024 en dient vooral als een eerste indicatie of richtlijn voor wie op zoek is naar de goedkoopste autolening van 2024 in België. Bij alle banken die in deze vergelijking werden opgenomen, werden tijdens de steekproef dezelfde parameters doorgegeven bij het simuleren van deze autolening. Graag verwijzen we jou door naar de website van de aanbieder voor een gepersonaliseerde autolening.

De gegevens die in deze autolening vergelijking werden doorgegeven zijn de volgende:

Bedrag: € 25.000 – Looptijd: 60 maanden – Type voertuig: klassiek – Leeftijd voertuig: nieuw

Een autolening vergelijken? Dit moet je weten:

Wat is een autolening?

Een autolening is een lening op afbetaling om de aankoop van jouw nieuwe of tweedehandswagen te financieren. Die auto kan je zowel bij een officiële verdeler als een particulier aanschaffen. De autolening werkt bijna identiek als een gewone persoonlijke lening, hoewel er enkele verschillen zijn:

 1. Bij sommige banken dient de aangekochte wagen als onderpand voor de lening. Indien je de wagen tijdens de lening verkoopt, dient de lening alsnog volledig terugbetaald te worden.
 2. Bij het bepalen van de looptijd van de lening houdt de bank vaak rekening met de verwachte economische levensduur van de wagen.

Wat zijn de voor- en nadelen van een autolening?

Een autolening heeft enkele voor- en nadelen. We hebben ze voor jou even op een rijtje gezet:

 • Met een autolening heb je duidelijkheid vooraf. Iedere maand betaal je hetzelfde bedrag af aan de kredietverstrekker. Dit bedrag bestaat uit een deel rente en een deel aflossing.

 • Je kiest zelf een looptijd van minimaal 12 en maximaal 84 maanden.

 • De aanvraagprocedure verloopt doorgaans snel.

 • Je ontvangt het volledige bedrag bij de levering van je auto op je zichtrekening.

 • Je wordt eigenaar van de auto.

 • Als je de lening aan het eind van de looptijd netjes hebt afbetaald, beëindigt de bank automatisch je contract.

 • De restwaarde is van jou als je de auto verkoopt.

 • Een autolening is voordeliger dan een leasing en je bent niet gebonden aan een maximum aantal kilometers.

 • Geld lenen kost geld, je betaalt met andere woorden altijd meer terug dan dat je leent.

 • Soms betaal je een boeterente aan de aanbieder bij het tussentijds aflossen van de autolening. Deze boete betaal je omdat de kredietverstrekker van de lening door het aflossen rente-inkomsten misloopt.

 • In sommige gevallen dient de wagen als onderpand voor de autolening. Bij verkoop van de wagen dient de lening dan ook volledig terugbetaald te worden.

Hoeveel kan je lenen met een autolening?

Het bedrag dat je kan lenen via een autolening, is sterk afhankelijk van bank tot bank. Een minimumbedrag is er niet, het maximumbedrag dat je kunt lenen bedraagt wel meestal 50000 euro. Deze bedragen worden echter vaak afgestemd op je profiel. Factoren die meespelen zijn:

beste autolening simuleren
 • Je netto maandinkomen.
 • Je gezinssituatie; woon je samen en heb je kinderen ten laste?
 • Heb je een vaste- of tijdelijke job?
 • Heb je nog andere leningen die moeten blijven lopen?​
 • Heb je nog andere vaste kosten waar je maandelijks rekening mee moet houden, zoals kosten voor de kinderopvang?

Wist je trouwens dat sommige banken een autofinanciering van 120% toelaten? Deze kredietverstrekkers weten ook dat er nog enkele bijkomende kosten komen kijken nadat je een auto hebt aangeschaft. Denk maar aan je autoverzekering, de belasting op inverkeerstelling en de schuldsaldoverzekering.

Wat kost een autolening?

De prijs dat je moet betalen om het geleende geld te kunnen gebruiken, wordt uitgedrukt in het vast jaarlijks kostenpercentage (JKP). Het JPK is een indicator die je laat zien wat de autolening nu exact kost. Met behulp van het JKP kan je eenvoudig autoleningen vergelijken. Daarnaast speelt ook de leeftijd van de wagen (nieuw of ouder dan 3 jaar) en de motor (hybride, elektrisch, benzine, diesel, gas, …) een rol in hoeveel je autolening nu precies zal kosten. We merken bovendien ook op dat tijdens het autosalon de rente meestal lager ligt.

Welke documenten heb je nodig om je autolening aan te vragen?

Om een autolening online aan te vragen moet je enkele documenten kunnen voorleggen zodat de kredietverstrekker je kredietwaardigheid kan controleren. Dit zijn:

 • Je identiteitskaart, paspoort of verblijfsvergunning om je identiteit te bewijzen.
 • De offerte, bestelbon of de factuur van de auto die je wilt aankopen.
 • Je inkomstenbewijzen om je financiële situatie zo goed mogelijk in te schatten. Als particulier zijn dit enkele recente loonfiches (van maximaal 3 jaar oud) met bijhorende rekeninguittreksels van de loonstorting. Als je zelfstandig bent, kan je je inkomen bewijzen door middel van de aangifte van je inkomstenbelastingen of een jaarrekening van de voorbije twee jaar.

Met deze documenten bij de hand kan je jouw autolening online simuleren, vergelijken en aanvragen. Je kan natuurlijk ook het dichtstbijzijnde bankkantoor binnenspringen om je aanvraag te doen, hoewel dit natuurlijk minder snel gaat dan online een formulier in te vullen.

autolening vergelijken

Hoe vraag je een autolening online aan?

Zie je er tegenop om een autolening aan te vragen omdat je bang bent dat het veel gedoe met zich meebrengt? Dat is echt niet nodig! Door het volgen van een aantal eenvoudige stappen is de aanvraag zo gebeurd:

 1. Vul eerst het bedrag in en selecteer vervolgens het aantal maanden waarin je de autolening wenst terug te betalen. De simulator zal meteen berekenen hoeveel je maandelijks moet terugbetalen.
 2. Selecteer het type auto waarvoor je een autolening wilt aangaan. Gaat het om een nieuwe-, elektrische- of tweedehandsauto?
 3. Beantwoord vervolgens enkele vragen over je inkomsten, vaste lasten en gezinssamenstelling. Deze gegevens hebben de kredietverstrekkers nodig om je dossier samen te stellen en je financiële situatie zo goed mogelijk in te schatten.
 4. Heb je de beste autolening gevonden? Verstuur dan je aanvraag door naar de kredietverstrekker.
 5. Je aanvraag wordt met de grootste zorg en nauwkeurigheid bekeken. De kredietverstrekker zal vervolgens het CKP (Centrale voor Kredieten aan Particulieren) contacteren om na te gaan of je nog andere lopende kredieten hebt. Indien de bank nog met enkele vragen zit, wordt je gecontacteerd om de informatie te bevestigen of aan te vullen.
 6. Indien je aanvraag op basis van de ingevulde gegevens is goedgekeurd, ontvang je een offerte per e-mail.
 7. Ga je akkoord met de offerte? Dan moet je nog een aantal documenten opsturen om je lening af te sluiten. Dit zijn onder andere een kopie van de voor- en achterkant van je identiteitskaart (en mogelijks die van je partner), de twee meest recente loonfiches met bijhorende rekeninguittreksels van de loonstorting en, indien van toepassing, andere rekeninguittreksels van bijkomende inkomsten zoals bijvoorbeeld kinderbijslag en huurinkomsten.
 8. Zijn alle documenten ondertekend? Dan wordt het volledige bedrag bij de levering van je auto op je persoonlijke zichtrekening gestort.​

Bij welke kredietverleners kan je een autolening vergelijken, simuleren en aanvragen?

Tegenwoordig is het niet eenvoudig om een autolening online te vergelijken. Overal moet je lange formulieren invullen om een simulatie te ontvangen. Soms geraak je zelf helemaal niet verder dan een afspraak om de dichtstbijzijnde bank te bezoeken. Dankzij BankVergelijker.be hoef je dit maar één keer te doen. Wij vergelijken meteen heel wat autoleningen van zo goed als alle kredietverstrekkers in België. Daarbij horen onder andere KBC, Mozzeno, Cetelem, Crelan, BNP Paribas Fortis, AXA, Belfius, Argenta en Beobank bij om er maar enkele te noemen.

axa persoonlijke lening
kbc persoonlijke lening
belfius persoonlijke lening
beobank persoonlijke lening
bnp paribas fortis persoonlijke lening
cetelem persoonlijke lening
cofidis persoonlijke lening
mozzeno persoonlijke lening
europabank persoonlijke lening
santander persoonlijke lening

Is een autolening vergelijken eigenlijk wel zinvol?

Ja hoor! De tarieven en de algemene voorwaarden verschillen namelijk van kredietgever tot kredietgever. Als je dus op zoek bent naar de beste autolening aan de laagste rentevoet en tegelijkertijd geld wilt besparen, is een autolening vergelijken een absolute must. Ben je nog steeds niet overtuigd van het online vergelijken van een autolening? Dan hebben we voor jou nog even de voordelen op een rijtje gezet:

 • Je bespaart geld en tijd door autoleningen online te vergelijken. Het is namelijk eenvoudig, snel en bovendien volledig vrijblijvend. Dankzij een vergelijkingsplatform als deze kan je slechts in vijf minuutjes tijd een autolening vergelijken en vervolgens afsluiten.
 • Je beslist helemaal zelf welke autolening jij het beste vindt. Je hebt namelijk niet te maken met verkooppraatjes of sociale druk. Of je nu voor de goedkoopste autolening kiest of de autolening met de beste voorwaarden, het is jouw beslissing. Een autolening vergelijken en simuleren op een de website van de kredietgever is bovendien ook volledig vrijblijvend en onpartijdig.
 • Het gebeurt wel eens dat kredietverstrekkers de algemene voorwaarden van hun autoleningen wijzigen. Het is dus mogelijk dat je dan een goedkopere autolening kan afsluiten met dezelfde looptijd.
 • Er zijn meer dan 15 verschillende kredietgevers in België die autoleningen aanbieden. Waarom dan niet deze kredietgevers online vergelijken en zoeken naar een autolening die het beste bij je past?

Veelgestelde vragen

Heb je nog een specifieke vraag over autoleningen vergelijken? Misschien vind je het antwoord op jouw vraag wel hieronder:

Waar vind je de goedkoopste autolening?

Heel eenvoudig: via BankVergelijker.be! Hoewel het verleidelijk lijkt om voor een autolening meteen naar je vertrouwde bank te stappen, is een vertrouwensrelatie geen garantie op de goedkoopste autolening. Voor autoleningen zijn banken immers niet in staat jou als goede klant een cadeau te doen door de rentevoet wat te verlagen.

Wat is een simulatie van een autolening?

Een simulatie van een autolening betekent dat je het bedrag dat je mogelijks wilt lenen, kunt invoeren in een online calculator. Je ziet dan in één oogopslag wat het maandbedrag, de rente en de aflossingstijd van dat bedrag zal zijn.

Wanneer krijg je je geld?

De uitbetaling van je autolening gebeurt doorgaans bij de levering van je auto.

Wat is goedkoper lenen of leasen?

Als je een nieuwe auto wilt kopen, is leasen in veel gevallen goedkoper dan een lenen. Let wel op dat een autolening meer voordelen biedt dan leasing. Zo ben je bij een autolening de eigenaar van de auto, hoef je niet op het aantal kilometers te letten en kan je tussentijds extra aflossen.

Wat gebeurt er als ik een maand mijn autolening niet kan aflossen?

Dat is afhankelijk van de omstandigheden. Het is hoe dan ook verstandig om zo snel mogelijk contact op te nemen met je kredietverstrekker. Vaak is er dan een betalingsregeling mogelijk. Werk je bovendien met een domiciliëring? Dan zal de bank het verschuldigde bedrag diezelfde maand een tweede keer proberen te incasseren. Als dat opnieuw mislukt, zal ze zelf contact met je opnemen om uitleg te vragen.

Wanneer begin je met terugbetalen?

De terugbetaling van je autolening start een maand na de uitbetaling van het kredietbedrag. De volgende terugbetalingen gebeuren op dezelfde dag van de maand als de eerste terugbetaling.

Hulp nodig bij het vergelijken van je autolening?

Met BankVergelijker.be ontdek je eenvoudig en snel de goedkoopste en beste autoleningen van 2022. Kom je er niet helemaal uit en heb je hulp nodig? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. We helpen je graag de beste autolening vinden!

Gemiddelde score 4.6 / 5. Aantal stemmen: 98