Een autolening bij AXA in cijfers

Hieronder vind je een simulatie voor een autolening bij AXA van 25000 euro met een looptijd van 60 maanden. Liever een ander bedrag simuleren? Klik dan op de groene knop hieronder.

Simulatie autolening AXA Bank

JKP Per maand Totale aflossing Totale interest
3,85%
€ 457,97
€ 27.478,20
€ 2.478,20
Niet beschikbaar

Andere resultaten

loading...

Gelieve even te wachten terwijl we de resultaten opladen ...


Bij
AXA kan je een autolening aanvragen met een kredietbedrag tussen 2500 en 75000 euro. De looptijd voor een autolening bij AXA bedraagt tussen de 12 en 84 maanden, afhankelijk van het bedrag dat je leent.

Waarom kiezen voor een autolening bij AXA?

Benieuwd naar de voordelen van een autolening bij AXA? We hebben de belangrijkste pluspunten voor jou op een rijtje gezet:

 • Simuleer je autolening online en stuur meteen je aanvraag door naar AXA via de website.

 • Met een autolening bij AXA heb je duidelijkheid vooraf. Iedere maand betaal je hetzelfde bedrag af aan AXA.

 • Je kiest zelf een looptijd van minimum 12, maximum 84 maanden.

 • De aanvraagprocedure verloopt doorgaans snel.

 • Je kan een autolening bij AXA aangaan voor elk type auto (verbrandingsmotor, elektrisch of hybride), nieuw of tweedehands.

Hoeveel kan je lenen met een autolening bij AXA?

Je kan een bedrag tussen de 2500 en 75000 euro lenen bij AXA. Deze bedragen worden echter vaak afgestemd op je profiel, alsook de grondredenen waarvoor het geld zal gebruikt worden. Factoren die meespelen zijn:

beste autolening simuleren
 • Je netto maandinkomen.
 • Je gezinssituatie; woon je samen en heb je kinderen ten laste?
 • Heb je een vaste- of tijdelijke job?
 • Heb je nog andere leningen die moeten blijven lopen?​
 • Heb je nog andere vaste kosten waar je maandelijks rekening mee moet houden, zoals kosten voor de kinderopvang?

Wist je trouwens dat je bij AXA tot 120% van de aankoopwaarde van de auto kunt lenen? AXA weet dat er bijkomende kosten komen kijken nadat je een auto hebt aangeschaft. Denk maar aan je autoverzekering, de belasting op inverkeerstelling en de schuldsaldoverzekering.

Wat kost een autolening bij AXA?

De prijs dat je moet betalen om het geleende geld te kunnen gebruiken, wordt uitgedrukt in het vast jaarlijks kostenpercentage (JKP). Het JPK is een indicator die je laat zien wat de autolening nu exact kost. Met behulp van het JKP kan je eenvoudig autoleningen vergelijken. Daarnaast speelt ook de leeftijd van de wagen (nieuw of ouder dan 3 jaar) en de motor (hybride, elektrisch, benzine, diesel, gas, …) een rol in hoeveel je autolening nu precies zal kosten. Het JPK van een autolening bij AXA bedraagt momenteel 3,99% (opgevraagd in april, 2024).

Welke documenten heb je nodig om je autolening bij AXA aan te vragen?

Om een autolening bij AXA online aan te vragen moet je enkele documenten kunnen voorleggen zodat de kredietverstrekker je kredietwaardigheid kan controleren. Dit zijn:

 • Je identiteitskaart, paspoort of verblijfsvergunning om je identiteit te bewijzen.
 • De offerte, bestelbon of de factuur van de auto die je wilt aankopen.
 • Je inkomstenbewijzen om je financiële situatie zo goed mogelijk in te schatten. Als particulier zijn dit enkele recente loonfiches (van maximaal 3 jaar oud) met bijhorende rekeninguittreksels van de loonstorting. Als je zelfstandig bent, kan je je inkomen bewijzen door middel van de aangifte van je inkomstenbelastingen of een jaarrekening van de voorbije twee jaar.

Met deze documenten bij de hand kan je jouw autolening bij AXA online simuleren, vergelijken en aanvragen. Je kan natuurlijk ook het dichtstbijzijnde bankkantoor binnenspringen om je aanvraag te doen, hoewel dit natuurlijk minder snel gaat dan online een formulier in te vullen.

autolening bij AXA vergelijken

Hoe vraag je een autolening bij AXA online aan?

Zie je er tegenop om een autolening bij AXA aan te vragen omdat je bang bent dat het veel gedoe met zich meebrengt? Dat is echt niet nodig! Door het volgen van een aantal eenvoudige stappen is jouw aanvraag zo gebeurd! We hebben ze voor jouw even opgesomd:

 1. Ga naar de website van AXA om je autolening online aan te vragen.
 2. Selecteer het type auto waarvoor je een autolening bij AXA wilt aangaan. Gaat het om een nieuwe-, elektrische- of tweedehandsauto?
 3. Vul het bedrag in dat je wilt lenen. Bij AXA kan je een autolening met een maximumbedrag van 75000 euro aangaan.
 4. Selecteer vervolgens het aantal maanden waarin je de autolening wenst terug te betalen. Een autolening bij AXA kan je in minimum 12, maximum 84 maanden afbetalen. De simulator zal meteen berekenen hoeveel je maandelijks moet terugbetalen.
 5. Maak een afspraak met een AXA bankagent.

Is het vergelijken en simuleren van een autolening bij AXA eigenlijk wel zinvol?

Ja hoor! De tarieven en de algemene voorwaarden verschillen namelijk van bank tot bank. Als je dus op zoek bent naar de beste autolening aan de laagste rentevoet en tegelijkertijd geld wilt besparen, is een autolening vergelijken bij AXA een goede zet. Ben je nog steeds niet overtuigd van het online vergelijken van een autolening bij een bank als AXA? Dan hebben we voor jou nog even de voordelen op een rijtje gezet:

 • Je bespaart geld en tijd door een autolening bij AXA online te vergelijken. Het is namelijk eenvoudig, snel en bovendien volledig vrijblijvend.
 • Je beslist helemaal zelf welke autolening jij het beste vindt. Je hebt namelijk niet te maken met verkooppraatjes of sociale druk. Of je nu kiest voor een autolening bij AXA of een andere bank, het is jouw beslissing. Een autolening vergelijken en simuleren bij AXA is bovendien ook volledig vrijblijvend en onpartijdig.
 • Het gebeurt wel eens dat een kredietverstrekker als AXA de algemene voorwaarden van hun autolening wijzigt. Het is dus mogelijk dat je dan een goedkopere autolening kan afsluiten met dezelfde looptijd.
 • Er zijn meer dan 15 verschillende kredietgevers in België die autoleningen aanbieden. Waarom dan niet een autolening bij een bank als AXA online vergelijken?

Veelgestelde vragen

Heb je nog een specifieke vraag over autoleningen vergelijken? Misschien vind je het antwoord op jouw vraag wel hieronder:

Wat is goedkoper lenen of leasen?

Als je een nieuwe auto wilt kopen, is leasen in veel gevallen goedkoper dan een lenen. Let wel op dat een autolening meer voordelen biedt dan leasing. Zo ben je bij een autolening de eigenaar van de auto, hoef je niet op het aantal kilometers te letten en kan je tussentijds extra aflossen.

Wanneer krijg je je geld?

De uitbetaling van je autolening bij AXA gebeurt doorgaans bij de levering van je auto.

Ben je verplicht een zichtrekening bij AXA te openen om een autolening te kunnen krijgen?

Neen, de toekenning van een krediet bij AXA staat hier volledig los van.

Wanneer begin je met terugbetalen?

De terugbetaling van je autolening start een maand na de uitbetaling van het kredietbedrag. De volgende terugbetalingen gebeuren op dezelfde dag van de maand als de eerste terugbetaling.

Hulp nodig bij het vergelijken van je autolening?

Met BankVergelijker.be ontdek je eenvoudig en snel de goedkoopste en beste autolening van 2024. Kom je er niet helemaal uit en heb je hulp nodig? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. We helpen je graag de beste autolening vinden!

Gemiddelde score 4.6 / 5. Aantal stemmen: 98