Een energielening bij AXA in cijfers

Hieronder vind je een simulatie voor een energielening bij AXA van 20000 euro met een looptijd van 48 maanden. Liever een ander bedrag simuleren? Klik dan op de groene knop hieronder.

Simulatie groene lening AXA Bank

JKP Per maand Totale aflossing Totale interest
3,99%
€ 450,85
€ 21.640,80
€ 1.640,80
Niet beschikbaar

Andere resultaten

loading...

Gelieve even te wachten terwijl we de resultaten opladen ...


Bij
AXA kan je een energielening online aanvragen met een kredietbedrag tussen 2500 en 75000 euro. De looptijd voor een energielening bij AXA bedraagt tussen de 12 en 180 maanden, afhankelijk van het bedrag dat je leent.

Waarom kiezen voor een energielening bij AXA?

Benieuwd naar de voordelen van een energielening bij AXA? We hebben de belangrijkste pluspunten voor jou op een rijtje gezet:

 • Simuleer je energielening online.

 • Met een energielening van AXA heb je duidelijkheid vooraf. Iedere maand betaal je hetzelfde bedrag af aan AXA.

 • Je kiest zelf een looptijd van minimum 12, maximum 180 maanden.

 • De aanvraagprocedure verloopt doorgaans snel.

 • Om je energielening bij AXA online aan te vragen, moet je reeds een AXA Bank klant zijn of een afspraak maken bij het dichtstbijzijnde kantoor.

Voor welke energiebesparende werken kan je een energielening bij AXA aanvragen?

Bouwwerken of verbouwingen die voor minstens 50% energiebesparend zijn of de veiligheid van je woning verhogen, kunnen gefinancierd worden bij AXA. Zo is de groene lening uitermate geschikt voor de financiering van:

 • Audits: energieaudit (EPC …), luchtdichtingstest
 • Elektriciteit: domotica, laadpaal, thuisbatterij, windmolens, zonnepanelen …
 • Isolatie: dakisolatie, hoogrendementsglas, spouwmuurisolatie, vloerisolatie …
 • Groendaken
 • Water: regenwaterrecuperatie, waterbesparingssystemen, zuinige warmwatersystemen …
 • Veiligheid: alarminstallatie, camerasysteem, branddetectie, brandwerende deuren, noodladder …
 • Ventilatiesysteem A, B, C of D: natuurlijke, deels mechanische of volledig mechanische ventilatie (balansventilatie)
 • Verwarming: geothermische verwarming, pelletkachel, thermostatische kranen, warmtepompen, zonneboiler …

Wat zijn de voorwaarden om een energielening aan te vragen?

De rentevoet van een groene lening ligt doorgaans lager dan bij een persoonlijke lening. Tegenover die lagere rentevoet staan dan ook iets strengere voorwaarden. Behalve het bewijzen van je identiteit en inkomsten, is er nog een bijkomende voorwaarde om een groene lening bij AXA aan te vragen. Jouw investering moet dienen om energiebesparende werken uit te voeren, of om maatregelen te nemen die je woning beter beschermen tegen brand en inbraak. Bij AXA moeten bijvoorbeeld minstens 50% van de investeringen energiebesparend zijn. Daarom vraagt AXA tijdens de aanvraag van je groene lening offertes, facturen of een expertiseverslag om te bewijzen dat je het geleende bedrag voor een milieuvriendelijke investering zal gebruiken.

Wat kost een energielening bij AXA?

Om jouw energiezuinige of beveiligende renovatiewerken te financieren, is een groene lening op afbetaling de beste keuze. Zo betaal je gespreid en hoef je niet meteen aan je spaargeld te komen. De kosten die gepaard gaan met een energielening schuilen achter het JKP. Het JPK, ofwel Jaarlijks KostenPercentage, is de totale kostprijs van de energielening uitgedrukt als een percentage. Dit percentage is het resultaat van een formule die de interesten maar ook eventuele dossier- of expertisekosten omvat.

Dankzij het JKP weet je wat een energielening werkelijk kost en kan je op een eerlijke manier verschillende energieleningen met elkaar vergelijken, gebaseerd op hetzelfde bedrag en dezelfde looptijd. Het JPK van een groene lening bij AXA bedraagt momenteel 3,29% (opgevraagd in mei, 2024).

Welke documenten heb je nodig om een energielening bij AXA aan te vragen?

Een groene lening bij AXA aangaan doe je niet zomaar. Om een energielening online aan te vragen moet je enkele documenten kunnen voorleggen zodat AXA je kredietwaardigheid kan controleren. Dit zijn:

energielening bij AXA
 • Je identiteitskaart, paspoort of verblijfsvergunning om je identiteit te bewijzen. Dit lukt ook via de app van itsme®.
 • In tegenstelling tot een persoonlijke lening bij AXA, heb je voor een energielening een offerte, bestelbon of factuur nodig van de renovatiewerken die je wenst uit te voeren.
 • Je inkomstenbewijzen om je financiële situatie zo goed mogelijk in te schatten. Als particulier zijn dit enkele recente loonfiches (van maximaal 3 jaar oud) met bijhorende rekeninguittreksels van de loonstorting. Als je zelfstandig bent, kan je je inkomen bewijzen door middel van het aanslagbiljet of een bewijs belastbaar inkomen hoofdberoep

Met deze documenten bij de hand kan je jouw energielening bij AXA aanvragen. Je kan natuurlijk ook het dichtstbijzijnde bankkantoor binnenspringen om je aanvraag te doen, hoewel dit natuurlijk minder snel gaat dan online een formulier in te vullen.

Een energielening bij AXA aanvragen: hoe doe je dat?

Zie je er tegenop om een energielening bij AXA aan te vragen omdat je bang bent dat het veel gedoe met zich meebrengt? Dat is echt niet nodig! Door het volgen van een aantal eenvoudige stappen is jouw aanvraag zo gebeurd! We hebben ze voor jouw even opgesomd:

 1. Ga naar de website van AXA om je groene lening online aan te vragen.
 2. Vul het totaal te lenen bedrag in waarvoor je een energielening wilt aangaan. Bij AXA kan je tot een maximumbedrag van 75000 euro lenen.
 3. Selecteer vervolgens het aantal maanden waarin je de groene lening wenst terug te betalen. Een energielening bij AXA kan je in minimum 12, maximum 180 maanden afbetalen. De simulator zal meteen berekenen hoeveel je maandelijks moet terugbetalen.
 4. Ben je al AXA klant? Dan kan je via enkele eenvoudige stappen een energielening aanvragen via homebanking.
 5. Nog geen klant? Dan ben je verplicht om een afspraak te maken bij de dichtsbijzijnde AXA bank.

Is het vergelijken en simuleren van een energielening bij AXA eigenlijk wel zinvol?

Ja hoor! De tarieven en de algemene voorwaarden verschillen namelijk van bank tot bank. Als je dus op zoek bent naar de beste energielening aan de laagste rentevoet en tegelijkertijd geld wilt besparen, is een energielening vergelijken bij AXA een goed zet. Ben je nog steeds niet overtuigd van het online vergelijken van een groene lening bij een bank als AXA? Dan hebben we voor jou nog even de voordelen op een rijtje gezet:

 • Je bespaart geld en tijd door een energielening bij AXA online te vergelijken. Het is namelijk eenvoudig, snel en bovendien volledig vrijblijvend.
 • Je beslist helemaal zelf welke energielening jij het beste vindt. Of je nu kiest voor een energielening bij AXA of een andere bank, het is jouw beslissing. Een energielening vergelijken en simuleren bij AXA is bovendien ook volledig vrijblijvend.
 • Het gebeurt wel eens dat kredietverstrekkers als AXA de algemene voorwaarden van hun groene leningen wijzigen. Het is dus mogelijk dat je dan een goedkopere energielening kan afsluiten met dezelfde looptijd.
 • Er zijn meer dan 8 verschillende kredietgevers in België die groene leningen aanbieden. Waarom dan niet kredietgevers als AXA online vergelijken en zoeken naar een energielening die het beste bij je past?

Veelgestelde vragen

Heb je nog een specifieke vraag over een energielening bij AXA simuleren en aanvragen? Misschien vind je het antwoord op jouw vraag wel hieronder:

Waarvoor kan je een energielening bij AXA aangaan?

Bouwwerken of verbouwingen die voor minstens 50% energiebesparend zijn of de veiligheid van je woning verhogen, kunnen gefinancierd worden met een energielening bij AXA. Zo is de groene lening uitermate geschikt voor de financiering van zonnepanelen, warmtepompen, laadpalen, dubbel- en hoogrendementsbeglazing, asbestverwijdering enzovoort.

Is een energielening fiscaal aftrekbaar?

Neen. De laatste jaren zijn de fiscale voordelen voor leningen sterk veranderd. Wie een energielening aanvraagt, kan sinds 1 januari 2012 niet meer van een belastingvoordeel genieten. Het was een tijdelijke maatregel die enkel gold tussen 1 januari 2009 en 31 december 2011. Voor energieleningen afgesloten na deze periode geldt er dus geen fiscaal voordeel meer.

Kan je een hypothecaire lening hergebruiken om te renoveren?

Ja. Voor jouw energiezuinige of beveiligende verbouwingen kan je ook jouw huidig hypothecair krediet hergebruiken. Let wel op dat je al een deel van jouw lopende hypothecaire lening moet hebben afbetaald en bovendien ook voldoende terugbetaalcapaciteit moet hebben om het extra bedrag te lenen. Indien je jouw hypothecaire lening hergebruikt, moet je geen notariskosten betalen. Dossierkosten zijn in dit geval wel nog van toepassing.

Wat is de renteloze energielening?

De renteloze Vlaamse energielening is een lening tegen 0% intrest om energiebesparende investeringen te financieren. Zo’n renteloze energielening kan je enkel aanvragen als je tot een van de prioritaire doelgroepen behoort of exclusief nachttarief hebt. Je kan de Vlaamse energielening aanvragen bij het Energiehuis van je gemeente en dat voor een maximaal bedrag van € 15.000. Het geleende bedrag moet op 10 jaar terugbetaald worden. Alle voorwaarden over de renteloze Vlaamse energielening vind je hier.

Hulp nodig bij het vergelijken van je energielening?

Met BankVergelijker.be ontdek je eenvoudig en snel de beste bank voor een groene lening. Kom je er niet helemaal uit en heb je hulp nodig? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. We helpen je graag de beste energielening vinden!

Gemiddelde score 4.6 / 5. Aantal stemmen: 98