Een energielening bij Beobank in cijfers

Hieronder vind je een simulatie voor een energielening bij Beobank van 20000 euro met een looptijd van 48 maanden. Liever een ander bedrag simuleren? Klik dan op de groene knop hieronder.

Simulatie groene lening Beobank

JKP Per maand Totale aflossing Totale interest
3,99%
€ 450,85
€ 21.640,80
€ 1.640,80
Of bezoek de website BeoBank

Andere resultaten

loading...

Gelieve even te wachten terwijl we de resultaten opladen ...


Bij
Beobank kan je een energielening online aanvragen met een kredietbedrag tussen 1250 en 60000 euro. De looptijd voor een energielening bij Beobank bedraagt tussen de 12 en 84 maanden, afhankelijk van het bedrag dat je leent.

Waarom kiezen voor een energielening bij Beobank?

Benieuwd naar de voordelen van een energielening bij Beobank? We hebben de belangrijkste pluspunten voor jou op een rijtje gezet:

 • Simuleer je energielening online en stuur meteen je aanvraag door naar Beobank via de website.

 • Met een energielening van Beobank heb je duidelijkheid vooraf. Iedere maand betaal je hetzelfde bedrag af aan Beobank.

 • Je kiest zelf een looptijd van minimum 12, maximum 84 maanden.

 • De aanvraagprocedure verloopt doorgaans snel.

 • Om je energielening bij Beobank goedgekeurd te krijgen, moet minstens 70% van het leenbedrag voor energiebesparende ingrepen zijn. Bij KBC is dat 50%.

Voor welke energiebesparende werken kan je een energielening bij Beobank aanvragen?

Bouwwerken of verbouwingen die voor minstens 70% energiebesparend zijn of de veiligheid van je woning verhogen, kunnen gefinancierd worden bij Beobank. Zo is de groene lening uitermate geschikt voor de financiering van:

 • Vervanging en onderhoud van oude verwarmingsketels
 • Installatie van een waterverwarmingssysteem op basis van zonne-energie
 • Installatie van een warmtepomp
 • Plaatsing van hoogrendementsglas
 • Isolatie van daken, vloeren en muren
 • De plaatsing van een centrale verwarmingsinstallatie via thermostatische kranen of via een thermostaat met tijdsmechanisme
 • Energie-audit van de woning
 • Plaatsing van een domoticasysteem ter optimalisatie van het energieverbruik
 • Plaatsing van fotovoltaïsche cellen om zonne-energie om te zetten in elektriciteit
 • Plaatsing van een groen dak
 • Plaatsing van een pelletkachel
 • Regenwaterrecuperatie
 • Groen dak

Wat zijn de voorwaarden om een energielening aan te vragen?

De rentevoet van een groene lening ligt doorgaans lager dan bij een persoonlijke lening. Tegenover die lagere rentevoet staan dan ook iets strengere voorwaarden. Behalve het bewijzen van je identiteit en inkomsten, is er nog een bijkomende voorwaarde om een groene lening bij Beobank aan te vragen. Jouw investering moet dienen om energiebesparende werken uit te voeren, of om maatregelen te nemen die je woning beter beschermen tegen brand en inbraak. Bij Beobank moeten bijvoorbeeld minstens 70% van de investeringen energiebesparend zijn. Daarom vraagt Beobank tijdens de aanvraag van je groene lening offertes, facturen of een expertiseverslag om te bewijzen dat je het geleende bedrag voor een milieuvriendelijke investering zal gebruiken.

Wat kost een energielening bij Beobank?

Om jouw energiezuinige of beveiligende renovatiewerken te financieren, is een groene lening op afbetaling de beste keuze. Zo betaal je gespreid en hoef je niet meteen aan je spaargeld te komen. De kosten die gepaard gaan met een energielening schuilen achter het JKP. Het JPK, ofwel Jaarlijks KostenPercentage, is de totale kostprijs van de energielening uitgedrukt als een percentage. Dit percentage is het resultaat van een formule die de interesten maar ook eventuele dossier- of expertisekosten omvat.

Dankzij het JKP weet je wat een energielening werkelijk kost en kan je op een eerlijke manier verschillende energieleningen met elkaar vergelijken, gebaseerd op hetzelfde bedrag en dezelfde looptijd. Het JPK van een groene lening bij Beobank bedraagt momenteel 3,25% (opgevraagd in juli, 2024).

Welke documenten heb je nodig om een energielening bij Beobank aan te vragen?

Een groene lening bij Beobank aangaan doe je niet zomaar. Om een energielening online aan te vragen moet je enkele documenten kunnen voorleggen zodat Beobank je kredietwaardigheid kan controleren. Dit zijn:

energielening bij beobank
 • Je identiteitskaart, paspoort of verblijfsvergunning om je identiteit te bewijzen. Dit lukt ook via de app van itsme®.
 • In tegenstelling tot een persoonlijke lening bij Beobank, heb je voor een energielening een offerte, bestelbon of factuur nodig van de renovatiewerken die je wenst uit te voeren.
 • Je inkomstenbewijzen om je financiële situatie zo goed mogelijk in te schatten. Als particulier zijn dit enkele recente loonfiches (van maximaal 3 jaar oud) met bijhorende rekeninguittreksels van de loonstorting. Als je zelfstandig bent, kan je je inkomen bewijzen door middel van het aanslagbiljet of een bewijs belastbaar inkomen hoofdberoep

Met deze documenten bij de hand kan je jouw energielening bij Beobank aanvragen. Je kan natuurlijk ook het dichtstbijzijnde bankkantoor binnenspringen om je aanvraag te doen, hoewel dit natuurlijk minder snel gaat dan online een formulier in te vullen.

Een energielening bij Beobank aanvragen: hoe doe je dat?

Zie je er tegenop om een energielening bij Beobank aan te vragen omdat je bang bent dat het veel gedoe met zich meebrengt? Dat is echt niet nodig! Door het volgen van een aantal eenvoudige stappen is jouw aanvraag zo gebeurd! We hebben ze voor jouw even opgesomd:

 1. Ga naar de website van Beobank om je groene lening online aan te vragen.
 2. Vul het totaal te lenen bedrag in waarvoor je een energielening wilt aangaan. Bij Beobank kan je tot een maximumbedrag van 60000 euro lenen.
 3. Selecteer vervolgens het aantal maanden waarin je de groene lening wenst terug te betalen. Een energielening bij Beobank kan je in minimum 12, maximum 84 maanden afbetalen. De simulator zal meteen berekenen hoeveel je maandelijks moet terugbetalen.
 4. Beantwoord nadien enkele vragen over je inkomsten, vaste lasten en gezinssamenstelling. Deze gegevens hebben de kredietverstrekkers nodig om je dossier samen te stellen en je financiële situatie zo goed mogelijk in te schatten.
 5. Ben je zeker dat de energielening bij Beobank de beste is? Verstuur dan je aanvraag door naar Argenta.
 6. Je aanvraag wordt met de grootste zorg en nauwkeurigheid bekeken. Argenta zal vervolgens het CKP (Centrale voor Kredieten aan Particulieren) contacteren om na te gaan of je nog andere lopende kredieten hebt. Indien Beobank nog met enkele vragen zit, wordt je gecontacteerd om de informatie te bevestigen of aan te vullen.
 7. Indien je aanvraag op basis van de ingevulde gegevens is goedgekeurd, ontvang je een offerte per e-mail.
 8. Ga je akkoord met de offerte? Dan moet je nog een aantal documenten opsturen om je energielening bij Beobank af te sluiten. Dit zijn onder andere een kopie van de voor- en achterkant van je identiteitskaart (en mogelijks die van je partner), de twee meest recente loonfiches met bijhorende rekeninguittreksels van de loonstorting en, indien van toepassing, andere rekeninguittreksels van bijkomende inkomsten zoals bijvoorbeeld kinderbijslag en huurinkomsten.
 9. Zijn alle documenten ondertekend? Dan stort Beobank het volledige bedrag op je persoonlijke zichtrekening.​

Is het vergelijken en simuleren van een energielening bij Beobank eigenlijk wel zinvol?

Ja hoor! De tarieven en de algemene voorwaarden verschillen namelijk van bank tot bank. Als je dus op zoek bent naar de beste energielening aan de laagste rentevoet en tegelijkertijd geld wilt besparen, is een energielening vergelijken bij Beobank een goed zet. Ben je nog steeds niet overtuigd van het online vergelijken van een groene lening bij een bank als Beobank? Dan hebben we voor jou nog even de voordelen op een rijtje gezet:

 • Je bespaart geld en tijd door een energielening bij Beobank online te vergelijken. Het is namelijk eenvoudig, snel en bovendien volledig vrijblijvend.
 • Je beslist helemaal zelf welke energielening jij het beste vindt. Of je nu kiest voor een energielening bij Beobank of een andere bank, het is jouw beslissing. Een energielening vergelijken en simuleren bij Beobank is bovendien ook volledig vrijblijvend.
 • Het gebeurt wel eens dat kredietverstrekkers als Beobank de algemene voorwaarden van hun groene leningen wijzigen. Het is dus mogelijk dat je dan een goedkopere energielening kan afsluiten met dezelfde looptijd.
 • Er zijn meer dan 8 verschillende kredietgevers in België die groene leningen aanbieden. Waarom dan niet kredietgevers als Beobank online vergelijken en zoeken naar een energielening die het beste bij je past?

Veelgestelde vragen

Heb je nog een specifieke vraag over een energielening bij Beobank simuleren en aanvragen? Misschien vind je het antwoord op jouw vraag wel hieronder:

Waarvoor kan je een energielening bij Beobank aangaan?

Bouwwerken of verbouwingen die voor minstens 50% energiebesparend zijn of de veiligheid van je woning verhogen, kunnen gefinancierd worden met een energielening bij Beobank. Zo is de groene lening uitermate geschikt voor de financiering van zonnepanelen, warmtepompen, laadpalen, dubbel- en hoogrendementsbeglazing, asbestverwijdering enzovoort.

Is een energielening fiscaal aftrekbaar?

Neen. De laatste jaren zijn de fiscale voordelen voor leningen sterk veranderd. Wie een energielening aanvraagt, kan sinds 1 januari 2012 niet meer van een belastingvoordeel genieten. Het was een tijdelijke maatregel die enkel gold tussen 1 januari 2009 en 31 december 2011. Voor energieleningen afgesloten na deze periode geldt er dus geen fiscaal voordeel meer.

Kan je een hypothecaire lening hergebruiken om te renoveren?

Ja. Voor jouw energiezuinige of beveiligende verbouwingen kan je ook jouw huidig hypothecair krediet hergebruiken. Let wel op dat je al een deel van jouw lopende hypothecaire lening moet hebben afbetaald en bovendien ook voldoende terugbetaalcapaciteit moet hebben om het extra bedrag te lenen. Indien je jouw hypothecaire lening hergebruikt, moet je geen notariskosten betalen. Dossierkosten zijn in dit geval wel nog van toepassing.

Wat is de renteloze energielening?

De renteloze Vlaamse energielening is een lening tegen 0% intrest om energiebesparende investeringen te financieren. Zo’n renteloze energielening kan je enkel aanvragen als je tot een van de prioritaire doelgroepen behoort of exclusief nachttarief hebt. Je kan de Vlaamse energielening aanvragen bij het Energiehuis van je gemeente en dat voor een maximaal bedrag van € 15.000. Het geleende bedrag moet op 10 jaar terugbetaald worden. Alle voorwaarden over de renteloze Vlaamse energielening vind je hier.

Hulp nodig bij het vergelijken van je energielening?

Met BankVergelijker.be ontdek je eenvoudig en snel de beste bank voor een groene lening. Kom je er niet helemaal uit en heb je hulp nodig? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. We helpen je graag de beste energielening vinden!

Gemiddelde score 4.5 / 5. Aantal stemmen: 99