Bij welke kredietverstrekkers kan je een fietslening vergelijken?

Wil je een fietslening online vergelijken en simuleren? Neem dan een kijkje naar de onderstaande kredietverstrekkers. Je bespaart snel enkele euro’s per maand door vooraf fietsleningen online te vergelijken. Hieronder vind je een simulatie voor een fietslening van 5000 euro met een looptijd van 24 maanden. We hebben verschillende banken vergeleken.

De beste deals van juli op een rijtje

mozzeno persoonlijke lening

€ 216

Maandbedrag

3,75 %

Jaarlijkse rentevoet

€ 194

Totale interest
mozzeno fietslening

€ 217

Maandbedrag

4,40 %

Jaarlijkse rentevoet

€ 228

Totale interest

Overige aanbieders

mozzeno persoonlijke lening

€ 217

Maandbedrag

3,89 %

Jaarlijkse rentevoet

€ 201

Totale interest
bnp paribas fortis fietslening

€ 217

Maandbedrag

3,89 %

Jaarlijkse rentevoet

€ 201

Totale interest
belfius fietslening

€ 217

Maandbedrag

3,99 %

Jaarlijkse rentevoet

€ 207

Totale interest
beobank fietslening

€ 218

Maandbedrag

4,34 %

Jaarlijkse rentevoet

€ 225

Totale interest
argenta fietslening

€ 218

Maandbedrag

4,49 %

Jaarlijkse rentevoet

€ 232

Totale interest
cetelem fietslening

€ 218

Maandbedrag

4,59 %

Jaarlijkse rentevoet

€ 238

Totale interest

Over deze vergelijking

Deze vergelijking werd uitgevoerd in juli 2024 en dient vooral als een eerste indicatie of richtlijn voor wie op zoek is naar een goedkope fietslening in 2024 in België. Bij alle banken die in deze vergelijking werden opgenomen, werden tijdens de steekproef dezelfde parameters doorgegeven bij het simuleren van deze fietslening. Graag verwijzen we jou door naar de website van de aanbieder voor een gepersonaliseerde fietslening.

De gegevens die in deze fietslening vergelijking werden doorgegeven zijn de volgende:

Bedrag: €  5000 – Looptijd: 24 maanden

Een fietslening vergelijken? Dit moet je weten:

Wat is een fietslening?

Een fietslening is een lening op afbetaling om de aankoop van jouw nieuwe of tweedehandsfiets te financieren. Die fiets kan je zowel bij een officiële verdeler als een particulier aanschaffen. Je kan een fietslening afsluiten voor alle soorten fietsen. Een gewone fiets, een elektrische fiets, een speedelec, een mountainbike, … Noem maar op. Voor elk type fiets kan je een fietslening aangaan.

Wat zijn de voor- en nadelen van een fietslening?

Een fietslening heeft enkele voor- en nadelen. We hebben ze voor jou even op een rijtje gezet:

 • Met een fietslening heb je duidelijkheid vooraf. Iedere maand betaal je hetzelfde bedrag af aan de kredietverstrekker. Dit bedrag bestaat uit een deel rente en een deel aflossing.

 • Je kiest zelf een looptijd van minimaal 12 en maximaal 84 maanden.

 • De aanvraagprocedure verloopt doorgaans snel.

 • Je ontvangt het volledige bedrag bij de levering van je fiets op je zichtrekening.

 • Je wordt eigenaar van de fiets.

 • Als je de fietslening aan het eind van de looptijd netjes hebt afbetaald, beëindigt de bank automatisch je contract.

 • De restwaarde is van jou als je de fiets verkoopt.

 • Geld lenen kost geld, je betaalt met andere woorden altijd meer terug dan dat je leent.

 • Soms betaal je een boeterente aan de aanbieder bij het tussentijds aflossen van de fietslening. Deze boete betaal je omdat de kredietverstrekker van de lening door het aflossen rente-inkomsten misloopt.

Hoeveel kan je lenen met een fietslening?

beste autolening simuleren

Het bedrag dat je kan lenen via een fietslening, is sterk afhankelijk van bank tot bank. Een minimumbedrag is er niet, het maximumbedrag dat je kunt lenen bedraagt wel meestal 50000 euro. Deze bedragen worden echter vaak afgestemd op je profiel. Factoren die meespelen zijn:

 • Je netto maandinkomen.
 • Je gezinssituatie; woon je samen en heb je kinderen ten laste?
 • Heb je een vaste- of tijdelijke job?
 • Heb je nog andere leningen die moeten blijven lopen?​
 • Heb je nog andere vaste kosten waar je maandelijks rekening mee moet houden, zoals kosten voor de kinderopvang?

Wist je trouwens dat sommige banken een fietsfinanciering van 120% toelaten? Deze kredietverstrekkers weten ook dat er nog enkele bijkomende kosten komen kijken nadat je een fiets hebt aangeschaft. Denk maar aan je fietsverzekering, de belasting op inverkeerstelling en de schuldsaldoverzekering.

Wat kost een fietslening?

De prijs dat je moet betalen om het geleende geld te kunnen gebruiken, wordt uitgedrukt in het vast jaarlijks kostenpercentage (JKP). Het JPK is een indicator die je laat zien wat de fietslening nu exact kost. Met behulp van het JKP kan je eenvoudig fietsleningen vergelijken.

Welke documenten heb je nodig om je fietslening aan te vragen?

Om een fietslening online aan te vragen moet je enkele documenten kunnen voorleggen zodat de kredietverstrekker je kredietwaardigheid kan controleren. Dit zijn:

 • Je identiteitskaart, paspoort of verblijfsvergunning om je identiteit te bewijzen. Dit kan je vaak ook vervangen door de app van itsme®.
 • De offerte, bestelbon of de factuur van de fiets die je wilt aankopen.
 • Je inkomstenbewijzen om je financiële situatie zo goed mogelijk in te schatten. Als particulier zijn dit enkele recente loonfiches (van maximaal 3 jaar oud) met bijhorende rekeninguittreksels van de loonstorting. Als je zelfstandig bent, kan je je inkomen bewijzen door middel van de aangifte van je inkomstenbelastingen of een jaarrekening van de voorbije twee jaar.

Met deze documenten bij de hand kan je jouw fietslening online simuleren, vergelijken en aanvragen. Je kan natuurlijk ook het dichtstbijzijnde bankkantoor binnenspringen om je aanvraag te doen, hoewel dit natuurlijk minder snel gaat dan online een formulier in te vullen.

autolening vergelijken

Hoe vraag je een fietslening online aan?

Zie je er tegenop om een fietslening aan te vragen omdat je bang bent dat het veel gedoe met zich meebrengt? Dat is echt niet nodig! Door het volgen van een aantal eenvoudige stappen is de aanvraag zo gebeurd:

 1. Vul eerst het bedrag in en selecteer vervolgens het aantal maanden waarin je de fietslening wenst terug te betalen. De simulator zal meteen berekenen hoeveel je maandelijks moet terugbetalen.
 2. Beantwoord vervolgens enkele vragen over je inkomsten, vaste lasten en gezinssamenstelling. Deze gegevens hebben de kredietverstrekkers nodig om je dossier samen te stellen en je financiële situatie zo goed mogelijk in te schatten.
 3. Heb je de beste fietslening gevonden? Verstuur dan je aanvraag door naar de kredietverstrekker.
 4. Je aanvraag wordt met de grootste zorg en nauwkeurigheid bekeken. De kredietverstrekker zal vervolgens het CKP (Centrale voor Kredieten aan Particulieren) contacteren om na te gaan of je nog andere lopende kredieten hebt. Indien de bank nog met enkele vragen zit, wordt je gecontacteerd om de informatie te bevestigen of aan te vullen.
 5. Indien je aanvraag op basis van de ingevulde gegevens is goedgekeurd, ontvang je een offerte per e-mail.
 6. Ga je akkoord met de offerte? Dan moet je nog een aantal documenten opsturen om je fietslening af te sluiten. Dit zijn onder andere een kopie van de voor- en achterkant van je identiteitskaart (en mogelijks die van je partner), de twee meest recente loonfiches met bijhorende rekeninguittreksels van de loonstorting en, indien van toepassing, andere rekeninguittreksels van bijkomende inkomsten zoals bijvoorbeeld kinderbijslag en huurinkomsten.
 7. Zijn alle documenten ondertekend? Dan wordt het volledige bedrag bij de levering van je fiets op je persoonlijke zichtrekening gestort.​

Bij welke kredietverleners kan je een fietslening vergelijken, simuleren en aanvragen?

Tegenwoordig is het niet eenvoudig om een fietslening online te vergelijken. Overal moet je lange formulieren invullen om een simulatie te ontvangen. Soms geraak je zelf helemaal niet verder dan een afspraak om de dichtstbijzijnde bank te bezoeken. Dankzij BankVergelijker.be hoef je dit maar één keer te doen. Wij vergelijken meteen heel wat fietsleningen van zo goed als alle kredietverstrekkers in België. Daarbij horen onder andere KBC, Mozzeno, Cetelem, ING, BNP Paribas Fortis, AXA, Belfius, Argenta en Beobank bij om er maar enkele te noemen.

axa persoonlijke lening
kbc persoonlijke lening
belfius persoonlijke lening
beobank persoonlijke lening
bnp paribas fortis persoonlijke lening
cetelem persoonlijke lening
cofidis persoonlijke lening
mozzeno persoonlijke lening
europabank persoonlijke lening
santander persoonlijke lening

Is een fietslening vergelijken eigenlijk wel zinvol?

Ja hoor! De tarieven en de algemene voorwaarden verschillen namelijk van kredietgever tot kredietgever. Als je dus op zoek bent naar de beste fietslening aan de laagste rentevoet en tegelijkertijd geld wilt besparen, is een fietslening vergelijken een absolute must. Ben je nog steeds niet overtuigd van het online vergelijken van een fietslening? Dan hebben we voor jou nog even de voordelen op een rijtje gezet:

 • Je bespaart geld en tijd door fietsleningen online te vergelijken. Het is namelijk eenvoudig, snel en bovendien volledig vrijblijvend. Dankzij een vergelijkingsplatform als deze kan je slechts in vijf minuutjes tijd een fietslening vergelijken en vervolgens afsluiten.
 • Je beslist helemaal zelf welke fietslening jij het beste vindt. Je hebt namelijk niet te maken met verkooppraatjes of sociale druk. Of je nu voor de goedkoopste fietslening kiest of de fietslening met de beste voorwaarden, het is jouw beslissing. Een fietslening vergelijken en simuleren op een de website van de kredietgever is bovendien ook volledig vrijblijvend en onpartijdig.
 • Het gebeurt wel eens dat kredietverstrekkers de algemene voorwaarden van hun fietsleningen wijzigen. Het is dus mogelijk dat je dan een goedkopere fietslening kan afsluiten met dezelfde looptijd.
 • Er zijn meer dan 15 verschillende kredietgevers in België die fietslening aanbieden. Waarom dan niet deze kredietgevers online vergelijken en zoeken naar een fietslening die het beste bij je past?

Veelgestelde vragen

Heb je nog een specifieke vraag over fietsleningen vergelijken? Misschien vind je het antwoord op jouw vraag wel hieronder:

Waar vind je de goedkoopste fietslening?

Heel eenvoudig: via BankVergelijker.be! Hoewel het verleidelijk lijkt om voor een fietslening meteen naar je vertrouwde bank te stappen, is een vertrouwensrelatie geen garantie op de goedkoopste fietslening. Voor fietsleningen zijn banken immers niet in staat jou als goede klant een cadeau te doen door de rentevoet wat te verlagen.

Wat is een simulatie van een fietslening?

Een simulatie van een fietslening betekent dat je het bedrag dat je mogelijks wilt lenen, kunt invoeren in een online calculator. Je ziet dan in één oogopslag wat het maandbedrag, de rente en de aflossingstijd van dat bedrag zal zijn.

Wanneer krijg je je geld?

De uitbetaling van je fietslening gebeurt doorgaans bij de levering van je fiets.

Wat gebeurt er als ik een maand mijn fietslening niet kan aflossen?

Dat is afhankelijk van de omstandigheden. Het is hoe dan ook verstandig om zo snel mogelijk contact op te nemen met je kredietverstrekker. Vaak is er dan een betalingsregeling mogelijk. Werk je bovendien met een domiciliëring? Dan zal de bank het verschuldigde bedrag diezelfde maand een tweede keer proberen te incasseren. Als dat opnieuw mislukt, zal ze zelf contact met je opnemen om uitleg te vragen.

Wanneer begin je met terugbetalen?

De terugbetaling van je fietslening start een maand na de uitbetaling van het kredietbedrag. De volgende terugbetalingen gebeuren op dezelfde dag van de maand als de eerste terugbetaling.

Hulp nodig bij het vergelijken van je fietslening?

Met BankVergelijker.be ontdek je eenvoudig en snel de goedkoopste en beste fietsleningen van 2022. Kom je er niet helemaal uit en heb je hulp nodig? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. We helpen je graag de beste fietslening vinden!

Gemiddelde score 4.5 / 5. Aantal stemmen: 99