Bij
Belfius kan je een fietslening online aanvragen met een kredietbedrag vanaf 1000 euro. De looptijd voor een fietslening bij Belfius bedraagt tussen de 24 en 120 maanden, afhankelijk van het bedrag dat je leent.

Waarom kiezen voor een fietslening bij Belfius?

Benieuwd naar de voordelen van een fietslening bij Belfius? We hebben de belangrijkste pluspunten voor jou op een rijtje gezet:

 • Simuleer je fietslening online en stuur meteen je aanvraag door naar Belfius via de website.

 • Met een fietslening van Belfius heb je duidelijkheid vooraf. Iedere maand betaal je hetzelfde bedrag af aan Belfius.

 • Je kiest zelf een looptijd van minimum 24, maximum 120 maanden.

 • De aanvraagprocedure verloopt doorgaans snel.

 • Je kan tot 110% van de aankoopprijs van je fiets lenen bij Belfius.

 • Je kan een fietslening bij Belfius aangaan voor elk type fiets, nieuw of tweedehands.

Voor welke type fiets kan je een fietslening bij Belfius afsluiten?

Je kan een fietslening bij Belfius afsluiten voor elk type fiets, nieuw of tweedehands. Denk maar aan een stadsfiets, elektrische fiets, koersfiets, mountainbike, tandem, plooifiets, bakfiets ….

Wat kost een fietslening bij Belfius?

Om de aankoop van je fiets te financieren, is een fietslening op afbetaling de beste keuze. Zo betaal je gespreid en hoef je niet meteen aan je spaargeld te komen. De kosten die gepaard gaan met een fietslening schuilen achter het JKP. Het JPK, ofwel Jaarlijks KostenPercentage, is de totale kostprijs van de fietslening uitgedrukt als een percentage. Dit percentage is het resultaat van een formule die de interesten maar ook eventuele dossier- of expertisekosten omvat.

Dankzij het JKP weet je wat een fietslening werkelijk kost en kan je op een eerlijke manier verschillende fietsleningen met elkaar vergelijken, gebaseerd op hetzelfde bedrag en dezelfde looptijd. Het JPK van een fietslening bij Belfius bedraagt momenteel 3,89 % (opgevraagd in juli, 2024).

Welke documenten heb je nodig om een fietslening bij Belfius aan te vragen?

Een fietslening bij Belfius aangaan doe je niet zomaar. Om een fietslening online aan te vragen moet je enkele documenten kunnen voorleggen zodat Belfius je kredietwaardigheid kan controleren. Dit zijn:

fietslening bij Belfius
 • Je identiteitskaart, paspoort of verblijfsvergunning om je identiteit te bewijzen. Dit lukt ook via de app van itsme®.
 • In tegenstelling tot een persoonlijke lening bij Belfius, heb je voor een fietslening een offerte, bestelbon of factuur nodig van de fiets die je wilt aankopen.
 • Je inkomstenbewijzen om je financiële situatie zo goed mogelijk in te schatten. Als particulier zijn dit enkele recente loonfiches (van maximaal 3 jaar oud) met bijhorende rekeninguittreksels van de loonstorting. Als je zelfstandig bent, kan je je inkomen bewijzen door middel van de aangifte van je inkomstenbelastingen of een jaarrekening van de voorbije twee jaar.

Met deze documenten bij de hand kan je jouw fietslening bij Belfius aanvragen. Je kan natuurlijk ook het dichtstbijzijnde bankkantoor binnenspringen om je aanvraag te doen, hoewel dit natuurlijk minder snel gaat dan online een formulier in te vullen.

Een fietslening bij Belfius aanvragen: hoe doe je dat?

Zie je er tegenop om een fietslening bij Belfius aan te vragen omdat je bang bent dat het veel gedoe met zich meebrengt? Dat is echt niet nodig! Door het volgen van een aantal eenvoudige stappen is jouw aanvraag zo gebeurd! We hebben ze voor jouw even opgesomd:

 1. Ga naar de website van Belfius om je fietslening online aan te vragen.
 2. Vul eerst het factuurbedrag in en vervolgens het bedrag dat je wilt lenen. Bij Belfius kan je maximaal tot 110% van de totale prijs van je fiets lenen.
 3. Selecteer vervolgens het aantal maanden waarin je de fietslening wenst terug te betalen. Een fietslening bij Belfius kan je in minimum 24, maximum 120 maanden afbetalen. De simulator zal meteen berekenen hoeveel je maandelijks moet terugbetalen.
 4. Beantwoord nadien enkele vragen over je inkomsten, vaste lasten en gezinssamenstelling. Deze gegevens hebben de kredietverstrekkers nodig om je dossier samen te stellen en je financiële situatie zo goed mogelijk in te schatten.
 5. Ben je zeker dat de fietslening bij Belfius de beste is? Verstuur dan je aanvraag door naar Belfius.
 6. Je aanvraag wordt met de grootste zorg en nauwkeurigheid bekeken. Belfius zal vervolgens het CKP (Centrale voor Kredieten aan Particulieren) contacteren om na te gaan of je nog andere lopende kredieten hebt. Indien de bank nog met enkele vragen zit, wordt je gecontacteerd om de informatie te bevestigen of aan te vullen.
 7. Indien je aanvraag op basis van de ingevulde gegevens is goedgekeurd, ontvang je een offerte per e-mail.
 8. Ga je akkoord met de offerte? Dan moet je nog een aantal documenten opsturen om je fietslening bij Belfius af te sluiten. Dit zijn onder andere een kopie van de voor- en achterkant van je identiteitskaart (en mogelijks die van je partner), de twee meest recente loonfiches met bijhorende rekeninguittreksels van de loonstorting en, indien van toepassing, andere rekeninguittreksels van bijkomende inkomsten zoals bijvoorbeeld kinderbijslag en huurinkomsten.
 9. Zijn alle documenten ondertekend? Dan stort Belfius het volledige bedrag op je persoonlijke zichtrekening.​

Is het vergelijken en simuleren van een fietslening bij Belfius eigenlijk wel zinvol?

Ja hoor! De tarieven en de algemene voorwaarden verschillen namelijk van bank tot bank. Als je dus op zoek bent naar de beste fietslening aan de laagste rentevoet en tegelijkertijd geld wilt besparen, is een fietslening vergelijken bij Belfius een goed zet. Ben je nog steeds niet overtuigd van het online vergelijken van een fietslening bij een bank als Belfius? Dan hebben we voor jou nog even de voordelen op een rijtje gezet:

 • Je bespaart geld en tijd door een fietslening bij Belfius online te vergelijken. Het is namelijk eenvoudig, snel en bovendien volledig vrijblijvend.
 • Je beslist helemaal zelf welke fietslening jij het beste vindt. Of je nu kiest voor een fietslening bij Belfius of een andere bank, het is jouw beslissing. Een fietslening vergelijken en simuleren bij Belfius is bovendien ook volledig vrijblijvend.
 • Het gebeurt wel eens dat kredietverstrekkers als Belfius de algemene voorwaarden van hun fietsleningen wijzigen. Het is dus mogelijk dat je dan een goedkopere fietslening kan afsluiten met dezelfde looptijd.
 • Er zijn meer dan 15 verschillende kredietgevers in België die fietslening aanbieden. Waarom dan niet kredietgevers als Belfius online vergelijken en zoeken naar een fietslening die het beste bij je past?

Veelgestelde vragen

Heb je nog een specifieke vraag over een fietslening bij Belfius simuleren en aanvragen? Misschien vind je het antwoord op jouw vraag wel hieronder:

Voor welke type fiets kan je een fietslening bij Belfius afsluiten?

Je kan een fietslening bij Belfius afsluiten voor elk type fiets, nieuw of tweedehands. Denk maar aan een stadsfiets, elektrische fiets, koersfiets, mountainbike, tandem, plooifiets, bakfiets ….

Hoe lang duurt het voor een fietslening is goedgekeurd bij Belfius?

Belfius kan doorgaans een kredietaanvraag binnen de 24 uur beoordelen en terugkoppelen.

Wanneer begin je met het terugbetalen van een fietslening bij Belfius ?

De terugbetaling van je fietslening bij Belfius start een maand na de uitbetaling van het kredietbedrag. De volgende terugbetalingen gebeuren op dezelfde dag van de maand als de eerste terugbetaling.

Gemiddelde score 4.5 / 5. Aantal stemmen: 99Hulp nodig bij het vergelijken van je fietslening?

Met BankVergelijker.be ontdek je eenvoudig en snel de beste bank voor een fietslening. Kom je er niet helemaal uit en heb je hulp nodig? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. We helpen je graag de beste fietslening vinden!