Bij KBC kan je een
fietslening online aanvragen met een kredietbedrag tussen 500 en 25000 euro. De looptijd voor een fietslening bij KBC bedraagt tussen de 12 en 72 maanden, afhankelijk van het bedrag dat je leent.

Waarom kiezen voor een fietslening bij KBC?

Benieuwd naar de voordelen van een fietslening bij KBC? We hebben de belangrijkste pluspunten voor jou op een rijtje gezet:

 • Simuleer je fietslening online en stuur meteen je aanvraag door naar KBC via de website.

 • Met een fietslening van KBC heb je duidelijkheid vooraf. Iedere maand betaal je hetzelfde bedrag af aan KBC.

 • Je kiest zelf een looptijd van minimum 12, maximum 72 maanden.

 • De aanvraagprocedure verloopt doorgaans snel.

 • Je kan een fietslening bij KBC aangaan voor elk type fiets of step, nieuw of tweedehands.

 • Je hoeft geen KBC-zichtrekening te hebben om een fietslening aan te vragen.

 • Je kan naast een fietslening ook een fietszekering afsluiten bij KBC.

Voor welke type fiets kan je een fietslening bij KBC afsluiten?

Je kan een fietslening bij KBC afsluiten voor elk type fiets, nieuw of tweedehands. Denk maar aan een stadsfiets, elektrische fiets, koersfiets, mountainbike, tandem, plooifiets, bakfiets ….

Wat kost een fietslening bij KBC?

Om de aankoop van je fiets te financieren, is een fietslening op afbetaling de beste keuze. Zo betaal je gespreid en hoef je niet meteen aan je spaargeld te komen. De kosten die gepaard gaan met een fietslening schuilen achter het JKP. Het JPK, ofwel Jaarlijks KostenPercentage, is de totale kostprijs van de fietslening uitgedrukt als een percentage. Dit percentage is het resultaat van een formule die de interesten maar ook eventuele dossier- of expertisekosten omvat.

Dankzij het JKP weet je wat een fietslening werkelijk kost en kan je op een eerlijke manier verschillende fietsleningen met elkaar vergelijken, gebaseerd op hetzelfde bedrag en dezelfde looptijd. Het JPK van een fietslening bij KBC bedraagt momenteel 3,75 % (opgevraagd in juli, 2024).

Welke documenten heb je nodig om een fietslening bij KBC aan te vragen?

Een fietslening bij KBC aangaan doe je niet zomaar. Om een fietslening online aan te vragen moet je enkele documenten kunnen voorleggen zodat KBC je kredietwaardigheid kan controleren. Dit zijn:

fietslening kbc
 • Je identiteitskaart, paspoort of verblijfsvergunning om je identiteit te bewijzen. Dit lukt ook via de app van itsme®.
 • In tegenstelling tot een persoonlijke lening bij KBC, heb je voor een fietslening een offerte, bestelbon of factuur nodig van de fiets die je wilt aankopen.
 • Je inkomstenbewijzen om je financiële situatie zo goed mogelijk in te schatten. Als particulier zijn dit enkele recente loonfiches (van maximaal 3 jaar oud) met bijhorende rekeninguittreksels van de loonstorting. Als je zelfstandig bent, kan je je inkomen bewijzen door middel van de aangifte van je inkomstenbelastingen of een jaarrekening van de voorbije twee jaar.

Met deze documenten bij de hand kan je jouw fietslening bij KBC aanvragen. Je kan natuurlijk ook het dichtstbijzijnde bankkantoor binnenspringen om je aanvraag te doen, hoewel dit natuurlijk minder snel gaat dan online een formulier in te vullen.

Een fietslening bij KBC aanvragen: hoe doe je dat?

Zie je er tegenop om een fietslening bij KBC aan te vragen omdat je bang bent dat het veel gedoe met zich meebrengt? Dat is echt niet nodig! Door het volgen van een aantal eenvoudige stappen is jouw aanvraag zo gebeurd! We hebben ze voor jouw even opgesomd:

 1. Ga naar de website van KBC om je fietslening online aan te vragen.
 2. Vul eerst het factuurbedrag in en vervolgens het bedrag dat je wilt lenen. Bij KBC kan je tot 110% van het factuurbedrag lenen, dit tot een maximum van 25000 euro.
 3. Selecteer vervolgens het aantal maanden waarin je de fietslening wenst terug te betalen. Een fietslening bij KBC kan je in minimum 12, maximum 72 maanden afbetalen. De simulator zal meteen berekenen hoeveel je maandelijks moet terugbetalen.
 4. Beantwoord nadien enkele vragen over je inkomsten, vaste lasten en gezinssamenstelling. Deze gegevens hebben de kredietverstrekkers nodig om je dossier samen te stellen en je financiële situatie zo goed mogelijk in te schatten.
 5. Ben je zeker dat de fietslening bij KBC de beste is? Verstuur dan je aanvraag door naar KBC.
 6. Je aanvraag wordt met de grootste zorg en nauwkeurigheid bekeken. KBC zal vervolgens het CKP (Centrale voor Kredieten aan Particulieren) contacteren om na te gaan of je nog andere lopende kredieten hebt. Indien de bank nog met enkele vragen zit, wordt je gecontacteerd om de informatie te bevestigen of aan te vullen.
 7. Indien je aanvraag op basis van de ingevulde gegevens is goedgekeurd, ontvang je een offerte per e-mail.
 8. Ga je akkoord met de offerte? Dan moet je nog een aantal documenten opsturen om je fietslening bij KBC af te sluiten. Dit zijn onder andere een kopie van de voor- en achterkant van je identiteitskaart (en mogelijks die van je partner), de twee meest recente loonfiches met bijhorende rekeninguittreksels van de loonstorting en, indien van toepassing, andere rekeninguittreksels van bijkomende inkomsten zoals bijvoorbeeld kinderbijslag en huurinkomsten.
 9. Zijn alle documenten ondertekend? Dan stort KBC het volledige bedrag op je persoonlijke zichtrekening.​

Is het vergelijken en simuleren van een fietslening bij KBC eigenlijk wel zinvol?

Ja hoor! De tarieven en de algemene voorwaarden verschillen namelijk van bank tot bank. Als je dus op zoek bent naar de beste fietslening aan de laagste rentevoet en tegelijkertijd geld wilt besparen, is een fietslening vergelijken bij KBC een goed zet. Ben je nog steeds niet overtuigd van het online vergelijken van een fietslening bij een bank als KBC? Dan hebben we voor jou nog even de voordelen op een rijtje gezet:

 • Je bespaart geld en tijd door een fietslening bij KBC online te vergelijken. Het is namelijk eenvoudig, snel en bovendien volledig vrijblijvend.
 • Je beslist helemaal zelf welke fietslening jij het beste vindt. Of je nu kiest voor een fietslening bij KBC of een andere bank, het is jouw beslissing. Een fietslening vergelijken en simuleren bij KBC is bovendien ook volledig vrijblijvend.
 • Het gebeurt wel eens dat kredietverstrekkers als KBC de algemene voorwaarden van hun fietsleningen wijzigen. Het is dus mogelijk dat je dan een goedkopere fietslening kan afsluiten met dezelfde looptijd.
 • Er zijn meer dan 15 verschillende kredietgevers in België die fietslening aanbieden. Waarom dan niet kredietgevers als KBC online vergelijken en zoeken naar een fietslening die het beste bij je past?

Veelgestelde vragen

Heb je nog een specifieke vraag over een fietslening bij KBC simuleren en aanvragen? Misschien vind je het antwoord op jouw vraag wel hieronder:

Heb je een zichtrekening bij KBC nodig om een fietslening af te sluiten?

Neen, je hoeft geen KBC-zichtrekening te hebben om een fietslening online te simuleren en aan te vragen.

Voor welke type fiets kan je een fietslening bij KBC afsluiten?

Je kan een fietslening bij KBC afsluiten voor elk type fiets, nieuw of tweedehands. Denk maar aan een stadsfiets, elektrische fiets, koersfiets, mountainbike, tandem, plooifiets, bakfiets ….

Hoe lang duurt het voor een fietslening is goedgekeurd bij KBC?

KBC kan doorgaans een kredietaanvraag binnen de 24 uur beoordelen en terugkoppelen.

Wanneer begin je met het terugbetalen van een fietslening bij KBC?

De terugbetaling van je fietslening bij KBC start een maand na de uitbetaling van het kredietbedrag. De volgende terugbetalingen gebeuren op dezelfde dag van de maand als de eerste terugbetaling.

Hulp nodig bij het vergelijken van je fietslening?

Met BankVergelijker.be ontdek je eenvoudig en snel de beste bank voor een fietslening. Kom je er niet helemaal uit en heb je hulp nodig? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. We helpen je graag de beste fietslening vinden!

Gemiddelde score 4.5 / 5. Aantal stemmen: 99