Bij welke banken kan je een huwelijkslening vergelijken?

Wil je een huwelijkslening online vergelijken en simuleren? Neem dan een kijkje naar de onderstaande kredietverstrekkers. Je bespaart snel enkele tientallen euro’s per maand door vooraf huwelijksleningen te vergelijken.

Hieronder vind je een simulatie voor een huwelijkslening van € 10000 met een looptijd van 30 maanden. We hebben verschillende banken vergeleken.

Bepaal de persoonlijke leningen simulatie criteria

Bedrag
0€ 50000€
Looptijd
12 maanden 120 maanden
14 aanbiedingen van persoonlijke leningen van 10000 op 30 maanden.
Ik bespaar tot 706,80 dankzij deze vergelijking.
Laatste verificatie : 25/06/2024.
Cofidis Persoonlijke lening
35 jaren ervaring
Persoonlijke lening Cofidis
7,90%
€ 367,17
€ 1.015,10
Of bezoek de website
KBC Bank Persoonlijke lening
Persoonlijke lening KBC Bank
8,25%
€ 368,67
€ 1.060,10
Of bezoek de website
Mozzeno Collaboratieve Persoonlijke Lening
Collaboratieve Persoonlijke Lening Mozzeno
8,29%
€ 368,84
€ 1.065,20
Of bezoek de website
ING Bank Persoonlijke lening
Persoonlijke lening ING Bank
11,99%
€ 384,55
€ 1.536,50
Niet beschikbaar
Elantis-Direct Persoonlijke lening
Persoonlijke lening Elantis-Direct
12,99%
€ 388,78
€ 1.663,40
Niet beschikbaar
loading...

Gelieve even te wachten terwijl we de resultaten opladen ...

Huwelijksleningen vergelijken? Dit moet je weten:

Wat is een huwelijkslening?

Een huwelijkslening is een persoonlijke lening op afbetaling om een bruiloft te financieren. Het totale kostenplaatje van een huwelijksfeest kan namelijk snel oplopen. Denk maar aan de huur van de zaal, de traiteur, de fotograaf, de lay-out en het drukken van de uitnodigingen, de trouwringen… Je komt al gauw aan een budget met vier nullen. Als je een paar duizend euro te kort komt, kan een huwelijkslening goed van pas komen. Je ontvangt bij een huwelijkslening het volledige bedrag in één keer op je zichtrekening. Deze lening betaal je vervolgens in maandelijks af aan de kredietverstrekker. Daarbij betaalt je ook een stukje rente, dat de kost is die de kredietverstrekker aan jou verrekend voor het lenen van het bedrag.

Wat zijn de voor- en nadelen van een huwelijkslening?

Een huwelijkslening heeft enkele voor- en nadelen. We hebben ze voor jou even op een rijtje gezet:

 • Met een huwelijkslening heb je duidelijkheid vooraf. Iedere maand betaal je hetzelfde bedrag af aan de kredietverstrekker. Dit bedrag bestaat uit een deel rente en een deel aflossing.

 • Je kiest zelf een looptijd van minimaal 12 en maximaal 180 maanden.

 • De aanvraagprocedure verloopt doorgaans snel.

 • Je ontvangt het volledige bedrag na goedkeuring meteen op je zichtrekening

 • Als je de lening aan het eind van de looptijd netjes hebt afbetaald, beëindigt de bank automatisch je contract.

 • Geld lenen kost geld, je betaalt met andere woorden altijd meer terug dan dat je leent.

 • Soms betaal je een boeterente aan de aanbieder bij het tussentijds aflossen van de huwelijkslening. Deze boete betaal je omdat de kredietverstrekker van de lening door het aflossen rente-inkomsten misloopt.

 • Huwelijksleningen zijn niet flexibel. Je kan het afgeloste geld niet opnieuw opnemen, zoals dat bij een woonkrediet het geval is.

 • Je kunt het leenbedrag niet tussentijds verhogen. Kom je in een situatie terecht waar je meer geld nodig hebt, dan moet je een nieuwe persoonlijke lening afsluiten.

Hoeveel kan je lenen met een huwelijkslening?

Het bedrag dat je kan lenen via een huwelijkslening, is sterk afhankelijk van bank tot bank. Een minimumbedrag is er niet, het maximumbedrag dat je kunt lenen bedraagt wel meestal 50000 euro. Het maximumbedrag voor een trouwlening wordt echter afgestemd op je profiel. Factoren die meespelen zijn:

 • Je netto maandinkomen.
 • Je gezinssituatie; woon je samen en heb je kinderen ten laste?
 • Heb je een vaste- of tijdelijke job?
 • Heb je nog andere leningen die moeten blijven lopen?​
 • Heb je nog andere vaste kosten waar je maandelijks rekening mee moet houden, zoals kosten voor kinderopvang en je auto?

Niet elke bank hanteert dezelfde voorwaarden of limieten. Toch volgen kredietverstrekkers de regel dat het totaal van al je maandelijks af te lossen schulden niet hoger dan 33 procent van het besteedbare inkomen mag zijn. Het besteedbare inkomen is hetgeen dat je overhoudt nadat je al je maandelijkse financiële verplichtingen bent nagekomen.

beste huwelijkslening vergelijken

Wat kost een huwelijkslening?

De prijs dat je moet betalen om het geleende bedrag te kunnen gebruiken, wordt uitgedrukt in het vast jaarlijks kostenpercentage (JKP). In dat percentage zitten alle kosten die gepaard gaan bij een trouwlening. Het JKP is nauw verbonden aan het type lening. Zo is een autolening bijvoorbeeld veel goedkoper dan een huwelijkslening. Wil je dus een persoonlijke lening afsluiten om een wagen aan te kopen? Kies dan meteen voor een autolening. Je zal dan natuurlijk wel moeten bewijzen dat de lening wordt gebruikt voor de financiering van dat doel, bijvoorbeeld door het voorleggen van een offerte of verkoopfactuur.

Let wel op dat het jaarlijks kostenpercentage (JKP) kan verschillen naargelang het kredietbedrag, de looptijd en de gekozen betalingsmodaliteiten. Het is daarom belangrijk dat je tijdens het simuleren steeds de looptijden en het daaraan verbonden JKP vergelijkt. Zo kan een huwelijkslening van 20000 euro met een looptijd van 42 maanden goedkoper zijn dan bijvoorbeeld 36 of 48 maanden.

Welke documenten heb je nodig om je huwelijkslening aan te vragen?

beste huwelijkslening vergelijken

Om een huwelijkslening online aan te vragen moet je enkele documenten kunnen voorleggen zodat de kredietverstrekker je kredietwaardigheid kan controleren. Dit zijn:

 • Je identiteitskaart, paspoort of verblijfsvergunning om je identiteit te bewijzen.
 • Je inkomstenbewijzen om je financiële situatie zo goed mogelijk in te schatten. Als particulier zijn dit enkele recente loonfiches (van maximaal 3 jaar oud) met bijhorende rekeninguittreksels van de loonstorting. Als je zelfstandig bent, kan je je inkomen bewijzen door middel van de aangifte van je inkomstenbelastingen of een jaarrekening van de voorbije twee jaar.

Met deze documenten bij de hand kan je jouw huwelijkslening online aanvragen. Je kan natuurlijk ook het dichtstbijzijnde bankkantoor binnenspringen om je aanvraag te doen, hoewel dit natuurlijk minder snel gaat dan online een formulier in te vullen.

Hoe vraag je een huwelijkslening online aan?

Zie je er tegenop om een trouwlening aan te vragen omdat je bang bent dat het veel gedoe met zich meebrengt? Dat is echt niet nodig! Door het volgen van een aantal eenvoudige stappen is de aanvraag zo gebeurd:

 1. Vul eerst het bedrag in en selecteer vervolgens de looptijd van de huwelijkslening. De simulator zal meteen berekenen hoeveel je maandelijks moet terugbetalen.
 2. Beantwoord vervolgens enkele vragen over je inkomsten, vaste lasten en gezinssamenstelling. Deze gegevens hebben de kredietverstrekkers nodig om je dossier samen te stellen en je financiële situatie zo goed mogelijk in te schatten.
 3. Heb je de beste huwelijkslening gevonden? Verstuur dan je aanvraag door naar de kredietverstrekker.
 4. Je aanvraag wordt met de grootste zorg en nauwkeurigheid bekeken. De kredietverstrekker zal vervolgens het CKP (Centrale voor Kredieten aan Particulieren) contacteren om na te gaan of je nog andere lopende kredieten hebt. Indien de bank nog met enkele vragen zit, wordt je gecontacteerd om de informatie te bevestigen of aan te vullen.
 5. Indien je aanvraag op basis van de ingevulde gegevens is goedgekeurd, ontvang je een offerte per e-mail.
 6. Ga je akkoord met de offerte? Dan moet je nog een aantal documenten opsturen om je huwelijkslening af te sluiten. Dit zijn onder andere een kopie van de voor- en achterkant van je identiteitskaart (en mogelijks die van je partner), de twee meest recente loonfiches met bijhorende rekeninguittreksels van de loonstorting en, indien van toepassing, andere rekeninguittreksels van bijkomende inkomsten zoals bijvoorbeeld kinderbijslag en huurinkomsten.
 7. Zijn alle documenten ondertekend? Dan wordt het volledige bedrag binnen twee dagen op je persoonlijke zichtrekening gestort.​

Bij welke kredietverleners kan je een huwelijkslening vergelijken en aanvragen?

Tegenwoordig is het niet eenvoudig om huwelijkslening online te vergelijken. Overal moet je lange formulieren invullen om een simulatie te ontvangen. Dankzij BankVergelijker.be hoef je dit maar één keer te doen. Wij vergelijken meteen héél wat trouwleningen van zo goed als alle banken in België. Daarbij horen onder andere Cetelem, KBC, Beobank, Santander, Mozzeno, Axa, Eurobank en Cofidis bij om er maar enkele te noemen.

axa persoonlijke lening
kbc persoonlijke lening
belfius persoonlijke lening
beobank persoonlijke lening
bnp paribas fortis persoonlijke lening
cetelem persoonlijke lening
cofidis persoonlijke lening
mozzeno persoonlijke lening
europabank persoonlijke lening
santander persoonlijke lening

Is een huwelijkslening vergelijken eigenlijk wel zinvol?

Ja hoor! De tarieven en de algemene voorwaarden verschillen namelijk van kredietgever tot kredietgever. Als je dus op zoek bent naar de beste huwelijkslening aan de laagste rentevoet en tegelijkertijd geld wilt besparen, is een huwelijkslening vergelijken een absolute must. Ben je nog steeds niet overtuigd van het online vergelijken van een huwelijkslening? Dan hebben we voor jou nog even de voordelen op een rijtje gezet:

 • Je bespaart geld en tijd door huwelijksleningen online te vergelijken. Het is namelijk eenvoudig, snel en bovendien volledig vrijblijvend. Dankzij een vergelijkingsplatform als deze kan je slechts in vijf minuutjes tijd een huwelijkslening vergelijken en vervolgens afsluiten.
 • Je beslist helemaal zelf welke huwelijkslening jij het beste vindt. Je hebt namelijk niet te maken met verkooppraatjes of sociale druk. Of je nu voor de goedkoopste huwelijkslening kiest of de trouwlening met de beste voorwaarden, het is jouw beslissing. Een huwelijkslening vergelijken en simuleren op een de website van de kredietgever is bovendien ook volledig vrijblijvend en onpartijdig.
 • Het gebeurt wel eens dat kredietverstrekkers de algemene voorwaarden van hun trouwleningen wijzigen. Het is dus mogelijk dat je dan een goedkopere trouwlening kan afsluiten met dezelfde looptijd.
 • Er zijn meer dan 15 verschillende kredietgevers in België die huwelijksleningen aanbieden. Waarom dan niet deze kredietgevers online vergelijken en zoeken naar een trouwlening die het beste bij je past?

Veelgestelde vragen

Heb je nog een specifieke vraag over huwelijksleningen vergelijken? Misschien vind je het antwoord op jouw vraag wel hieronder:

Wat is een huwelijkslening?

Een huwelijkslening is een persoonlijke lening op afbetaling om een bruiloft te financieren. Het totale kostenplaatje van een huwelijksfeest kan namelijk snel oplopen. Denk maar aan de huur van de zaal, de traiteur, de fotograaf, de lay-out en het drukken van de uitnodigingen, de trouwringen… Je komt al gauw aan een budget met vier nullen. Als je een paar duizend euro te kort komt, kan een huwelijkslening goed van pas komen. Je ontvangt bij een huwelijkslening het volledige bedrag in één keer op je zichtrekening. Deze lening betaal je vervolgens in maandelijks af aan de kredietverstrekker. Daarbij betaalt je ook een stukje rente, dat de kost is die de kredietverstrekker aan jou verrekend voor het lenen van het bedrag.

Wanneer gebeurt de uitbetaling van je huwelijkslening?

De uitbetaling van je huwelijkslening gebeurt doorgaans nadat de kredietverlener de ondertekende documenten heeft ontvangen. De betaling gebeurt vervolgens op een rekening naar keuze, waarvan jij de (mede)houder bent.

Wanneer begin je met terugbetalen?

De terugbetaling van je huwelijkslening start een maand na de uitbetaling van het kredietbedrag. De volgende terugbetalingen gebeuren op dezelfde dag van de maand als de eerste terugbetaling.

Wat gebeurt er als ik een maand mijn huwelijkslening niet kan aflossen?

Dat is afhankelijk van de omstandigheden. Het is hoe dan ook verstandig om zo snel mogelijk contact op te nemen met je kredietverstrekker. Vaak is er dan een betalingsregeling mogelijk. Werk je bovendien met een domiciliëring? Dan zal de bank het verschuldigde bedrag diezelfde maand een tweede keer proberen te incasseren. Als dat opnieuw mislukt, zal ze zelf contact met je opnemen om uitleg te vragen.

Waar vind je de goedkoopste huwelijkslening?

Heel eenvoudig: via BankVergelijker.be! Hoewel het verleidelijk lijkt om voor een huwelijkslening meteen naar je vertrouwde bank te stappen, is  vertrouwensrelatie geen garantie op een goedkope huwelijkslening. Voor huwelijksleningen zijn banken immers niet in staat jou als goede klant een cadeau te doen door de rentevoet wat te verlagen.

Hulp nodig bij het vergelijken van je huwelijkslening?

Met BankVergelijker.be ontdek je eenvoudig en snel de goedkoopste en beste huwelijksleningen van 2022. Kom je er niet helemaal uit en heb je hulp nodig? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. We helpen je graag de beste huwelijkslening vinden!

Gemiddelde score 4.6 / 5. Aantal stemmen: 98