Bij welke kredietverstrekkers kan je een motorlening vergelijken?

Wil je een motorlening online vergelijken en simuleren? Neem dan een kijkje naar de onderstaande kredietverstrekkers. Je bespaart snel enkele euro’s per maand door vooraf motorleningen online te vergelijken. Hieronder vind je een simulatie voor een motorlening van 10000 euro met een looptijd van 48 maanden. We hebben verschillende banken vergeleken.

Bepaal de motorlening simulatie criteria

Bedrag
5000€ 30000€
Looptijd
12 maanden 120 maanden
Leeftijd van de motor
7 aanbiedingen van motorbike leningen van 10000 op 48 maanden.
Ik bespaar tot 938,88 dankzij deze vergelijking.
Laatste rentevoet verificatie : 25/06/2024.
BeoBank Nieuwe motorlening
Nieuwe motorlening BeoBank
4,49%
€ 227,58
€ 923,84
Of bezoek de website
Cetelem Nieuwe motor of recente 2dehands motorlening
Nieuwe motor of recente 2dehands motorlening Cetelem
6,49%
€ 236,24
€ 1.339,52
Niet beschikbaar
Mozzeno Nieuwe & tweedehands autolening
Nieuwe & tweedehands autolening Mozzeno
7,09%
€ 238,85
€ 1.464,80
Of bezoek de website
Partners Finances Nieuwe & tweedehands motorlening
Nieuwe & tweedehands motorlening Partners Finances
8,99%
€ 247,14
€ 1.862,72
Of bezoek de website
loading...

Gelieve even te wachten terwijl we de resultaten opladen ...

Over deze vergelijking

Deze vergelijking werd uitgevoerd in juni 2024 en dient vooral als een eerste indicatie of richtlijn voor wie op zoek is naar de goedkoopste motorlening van 2024 in België. Bij alle banken die in deze vergelijking werden opgenomen, werden tijdens de steekproef dezelfde parameters doorgegeven bij het simuleren van deze motorlening. Graag verwijzen we jou door naar de website van de aanbieder voor een gepersonaliseerde motorlening.

De gegevens die in deze motorlening vergelijking werden doorgegeven zijn de volgende:

Bedrag: € 10.000 – Looptijd: 48 maanden – Leeftijd motor: nieuw

Een motorlening vergelijken? Dit moet je weten:

Wat is een motorlening?

Een motorlening is een lening op afbetaling om de aankoop van jouw nieuwe of tweedehandsmotor te financieren. Die motor kan je zowel bij een officiële verdeler als een particulier aanschaffen. De motorlening werkt bijna identiek als een gewone persoonlijke lening, hoewel er enkele verschillen zijn:

 1. Bij sommige banken dient de aangekochte motor als onderpand voor de lening. Indien je de motor tijdens de lening verkoopt, dient de lening alsnog volledig terugbetaald te worden.
 2. Bij het bepalen van de looptijd van de lening houdt de bank vaak rekening met de verwachte economische levensduur van de motor.

Wat zijn de voor- en nadelen van een motorlening?

Een motorlening heeft enkele voor- en nadelen. We hebben ze voor jou even op een rijtje gezet:

 • Met een motorlening heb je duidelijkheid vooraf. Iedere maand betaal je hetzelfde bedrag af aan de kredietverstrekker. Dit bedrag bestaat uit een deel rente en een deel aflossing.

 • Je kiest zelf een looptijd van minimaal 12 en maximaal 84 maanden.

 • De aanvraagprocedure verloopt doorgaans snel.

 • Je ontvangt het volledige bedrag bij de levering van je motor op je zichtrekening.

 • Je wordt eigenaar van de motor.

 • Als je de lening aan het eind van de looptijd netjes hebt afbetaald, beëindigt de bank automatisch je contract.

 • De restwaarde is van jou als je de motor verkoopt.

 • Geld lenen kost geld, je betaalt met andere woorden altijd meer terug dan dat je leent.

 • Soms betaal je een boeterente aan de aanbieder bij het tussentijds aflossen van de motorlening. Deze boete betaal je omdat de kredietverstrekker van de lening door het aflossen rente-inkomsten misloopt.

 • In sommige gevallen dient de motor als onderpand voor de motorlening. Bij verkoop van de motor dient de lening dan ook volledig terugbetaald te worden.

Hoeveel kan je lenen met een motorlening?

Het bedrag dat je kan lenen via een motorlening, is sterk afhankelijk van bank tot bank. Een minimumbedrag is er niet, het maximumbedrag dat je kunt lenen bedraagt wel meestal 50000 euro. Deze bedragen worden echter vaak afgestemd op je profiel. Factoren die meespelen zijn:

motorlening online simuleren
 • Je netto maandinkomen.
 • Je gezinssituatie; woon je samen en heb je kinderen ten laste?
 • Heb je een vaste- of tijdelijke job?
 • Heb je nog andere leningen die moeten blijven lopen?​
 • Heb je nog andere vaste kosten waar je maandelijks rekening mee moet houden, zoals kosten voor de kinderopvang?

Wist je trouwens dat sommige banken een motorfinanciering van 120% toelaten? Deze kredietverstrekkers weten ook dat er nog enkele bijkomende kosten komen kijken nadat je een motor hebt aangeschaft. Denk maar aan je motorverzekering, de belasting op inverkeerstelling en motorkledij.

Wat kost een motorlening?

De prijs dat je moet betalen om het geleende geld te kunnen gebruiken, wordt uitgedrukt in het vast jaarlijks kostenpercentage (JKP). Het JPK is een indicator die je laat zien wat de motorlening nu exact kost. Met behulp van het JKP kan je eenvoudig motorleningen vergelijken.

Welke documenten heb je nodig om je motorlening aan te vragen?

beste motorlening vergelijken

Om een motorlening online aan te vragen moet je enkele documenten kunnen voorleggen zodat de kredietverstrekker je kredietwaardigheid kan controleren. Dit zijn:

 • Je identiteitskaart, paspoort of verblijfsvergunning om je identiteit te bewijzen.
 • De offerte, bestelbon of de factuur van de motorfiets die je wilt aankopen.
 • Je inkomstenbewijzen om je financiële situatie zo goed mogelijk in te schatten. Als particulier zijn dit enkele recente loonfiches (van maximaal 3 jaar oud) met bijhorende rekeninguittreksels van de loonstorting. Als je zelfstandig bent, kan je je inkomen bewijzen door middel van de aangifte van je inkomstenbelastingen of een jaarrekening van de voorbije twee jaar.

Met deze documenten bij de hand kan je jouw motorlening online simuleren, vergelijken en aanvragen. Je kan natuurlijk ook het dichtstbijzijnde bankkantoor binnenspringen om je aanvraag te doen, hoewel dit natuurlijk minder snel gaat dan online een formulier in te vullen.

Hoe vraag je een motorlening online aan?

Zie je er tegenop om een motorlening aan te vragen omdat je bang bent dat het veel gedoe met zich meebrengt? Dat is echt niet nodig! Door het volgen van een aantal eenvoudige stappen is de aanvraag zo gebeurd:

 1. Vul eerst het bedrag in en selecteer vervolgens het aantal maanden waarin je de motorlening wenst terug te betalen. De simulator zal meteen berekenen hoeveel je maandelijks moet terugbetalen.
 2. Selecteer het vermogen van de motor waarvoor je een motorlening wilt aangaan. Gaat het bovendien om een nieuwe- of tweedehandsmotor?
 3. Beantwoord vervolgens enkele vragen over je inkomsten, vaste lasten en gezinssamenstelling. Deze gegevens hebben de kredietverstrekkers nodig om je dossier samen te stellen en je financiële situatie zo goed mogelijk in te schatten.
 4. Heb je de beste motorlening gevonden? Verstuur dan je aanvraag door naar de kredietverstrekker.
 5. Je aanvraag wordt met de grootste zorg en nauwkeurigheid bekeken. De kredietverstrekker zal vervolgens het CKP (Centrale voor Kredieten aan Particulieren) contacteren om na te gaan of je nog andere lopende kredieten hebt. Indien de bank nog met enkele vragen zit, wordt je gecontacteerd om de informatie te bevestigen of aan te vullen.
 6. Indien je aanvraag op basis van de ingevulde gegevens is goedgekeurd, ontvang je een offerte per e-mail.
 7. Ga je akkoord met de offerte? Dan moet je nog een aantal documenten opsturen om je motorlening af te sluiten. Dit zijn onder andere een kopie van de voor- en achterkant van je identiteitskaart (en mogelijks die van je partner), de twee meest recente loonfiches met bijhorende rekeninguittreksels van de loonstorting en, indien van toepassing, andere rekeninguittreksels van bijkomende inkomsten zoals bijvoorbeeld kinderbijslag en huurinkomsten.
 8. Zijn alle documenten ondertekend? Dan wordt het volledige bedrag bij de levering van je motorfiets op je persoonlijke zichtrekening gestort.​

Bij welke kredietverleners kan je een motorlening vergelijken, simuleren en aanvragen?

Tegenwoordig is het niet eenvoudig om een motorlening online te vergelijken. Overal moet je lange formulieren invullen om een simulatie te ontvangen. Soms geraak je zelf helemaal niet verder dan een afspraak om de dichtstbijzijnde bank te bezoeken. Dankzij BankVergelijker.be hoef je dit maar één keer te doen. Wij vergelijken meteen heel wat motorleningen van zo goed als alle kredietverstrekkers in België. Daarbij horen onder andere KBC, Mozzeno, Cetelem, Crelan, BNP Paribas Fortis, AXA, Belfius, Argenta en Beobank bij om er maar enkele te noemen.

axa persoonlijke lening
kbc persoonlijke lening
belfius persoonlijke lening
beobank persoonlijke lening
bnp paribas fortis persoonlijke lening
cetelem persoonlijke lening
cofidis persoonlijke lening
mozzeno persoonlijke lening
europabank persoonlijke lening
santander persoonlijke lening

Is een motorlening vergelijken eigenlijk wel zinvol?

Ja hoor! De tarieven en de algemene voorwaarden verschillen namelijk van kredietgever tot kredietgever. Als je dus op zoek bent naar de beste motorlening aan de laagste rentevoet en tegelijkertijd geld wilt besparen, is een motorlening vergelijken een absolute must. Ben je nog steeds niet overtuigd van het online vergelijken van een motorlening? Dan hebben we voor jou nog even de voordelen op een rijtje gezet:

 • Je bespaart geld en tijd door motorleningen online te vergelijken. Het is namelijk eenvoudig, snel en bovendien volledig vrijblijvend. Dankzij een vergelijkingsplatform als deze kan je slechts in vijf minuutjes tijd een motorlening vergelijken en vervolgens afsluiten.
 • Je beslist helemaal zelf welke motorlening jij het beste vindt. Je hebt namelijk niet te maken met verkooppraatjes of sociale druk. Of je nu voor de goedkoopste motorlening kiest of de motorlening met de beste voorwaarden, het is jouw beslissing. Een motorlening vergelijken en simuleren op een de website van de kredietgever is bovendien ook volledig vrijblijvend en onpartijdig.
 • Het gebeurt wel eens dat kredietverstrekkers de algemene voorwaarden van hun motorleningen wijzigen. Het is dus mogelijk dat je dan een goedkopere motorlening kan afsluiten met dezelfde looptijd.
 • Er zijn meer dan 15 verschillende kredietgevers in België die motorleningen aanbieden. Waarom dan niet deze kredietgevers online vergelijken en zoeken naar een motorlening die het beste bij je past?

Veelgestelde vragen

Heb je nog een specifieke vraag over motorleningen vergelijken? Misschien vind je het antwoord op jouw vraag wel hieronder:

Waar vind je de goedkoopste motorlening?

Heel eenvoudig: via BankVergelijker.be! Hoewel het verleidelijk lijkt om voor een motorlening meteen naar je vertrouwde bank te stappen, is een vertrouwensrelatie geen garantie op de goedkoopste motorlening. Voor motorleningen zijn banken immers niet in staat jou als goede klant een cadeau te doen door de rentevoet wat te verlagen.

Wat is een simulatie van een motorlening?

Een simulatie van een motorlening betekent dat je het bedrag dat je mogelijks wilt lenen, kunt invoeren in een online calculator. Je ziet dan in één oogopslag wat het maandbedrag, de rente en de aflossingstijd van dat bedrag zal zijn.

Wanneer krijg je je geld?

De uitbetaling van je motorlening gebeurt doorgaans bij de levering van je motor.

Kan je ook voor een tweedehands motor lenen?

Je kan zowel voor een nieuwe als voor een tweedehands motor een motorlening afsluiten. De meeste kredietverstrekkers beschouwen een wagen als nieuw indien het niet ouder is dan twee jaar of drie jaar. Indien jouw tweedehands motor ouder is dan deze leeftijd, dan gaat de rentevoet die je voorgesteld krijgt bij jouw motorlening hoger liggen dan de rentevoet voor een nieuwe motor.

Wat gebeurt er als ik een maand mijn motorlening niet kan aflossen?

Dat is afhankelijk van de omstandigheden. Het is hoe dan ook verstandig om zo snel mogelijk contact op te nemen met je kredietverstrekker. Vaak is er dan een betalingsregeling mogelijk. Werk je bovendien met een domiciliëring? Dan zal de bank het verschuldigde bedrag diezelfde maand een tweede keer proberen te incasseren. Als dat opnieuw mislukt, zal ze zelf contact met je opnemen om uitleg te vragen.

Wanneer begin je met terugbetalen?

De terugbetaling van je motorlening start een maand na de uitbetaling van het kredietbedrag. De volgende terugbetalingen gebeuren op dezelfde dag van de maand als de eerste terugbetaling.

Hulp nodig bij het vergelijken van je motorlening?

Met BankVergelijker.be ontdek je eenvoudig en snel de goedkoopste en beste motorleningen van 2022. Kom je er niet helemaal uit en heb je hulp nodig? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. We helpen je graag de beste motorlening vinden!

Gemiddelde score 4.6 / 5. Aantal stemmen: 98