Een persoonlijke lening bij Santander in cijfers

Hieronder vind je een simulatie voor een persoonlijke lening bij Santander van 5000 euro met een looptijd van 36 maanden. Liever een ander bedrag simuleren? Klik dan op de groene knop hieronder.

Santander persoonlijke lening simulatie tool

JKP Per maand Totale aflossing Totale interest
15,95%
€ 173,05
€ 6.229,80
€ 1.229,80
Of bezoek de website Santander

Laagste tarieven

loading...

Gelieve even te wachten terwijl we de resultaten opladen ...


Je kan bij
Santander online een persoonlijke lening aanvragen van 2500 tot 50000 euro. De looptijd voor een persoonlijke lening bij Santander bedraagt tussen de 12 en 120 maanden, afhankelijk van het bedrag dat je leent.

Waarom kiezen voor een persoonlijke lening bij Santander?

Benieuwd naar de voordelen van een persoonlijke lening bij Santander? We hebben de belangrijkste pluspunten voor jou op een rijtje gezet:

 • Met een persoonlijke lening van Santander heb je duidelijkheid vooraf. Iedere maand betaal je hetzelfde bedrag af aan Santander.

 • Je kiest zelf een looptijd van minimum 12, maximum 120 maanden.

 • De aanvraagprocedure verloopt doorgaans snel.

 • Bij Santander moet je geen aankoopfactuur of offerte voorleggen.

Waarvoor kan je een persoonlijke lening bij Santander aangaan?

Een persoonlijke lening bij Santander kan je voor om het even welk project aanvragen, zonder dat je aan Santander moet bewijzen waarvoor je de financiering nodig hebt. Zo’n lening is dan ook ideaal om onvoorziene kosten (zoals een defecte wasmachine of een peperdure afrekening voor energie), een droomreis, nieuwe hobby, huwelijk, een nieuw interieur of een opleiding te financieren.

Een persoonlijke lening is daarom anders dan een lening voor een bepaald doel, zoals een autolening, motorlening, renovatielening of fietslening waarvoor je wel bewijsstukken (zoals een factuur) moet voorleggen.

Welke documenten heb je nodig om een persoonlijke lening bij Santander aan te vragen?

Santander persoonlijke lening

Een persoonlijke lening aangaan doe je niet zomaar. Om een persoonlijke lening online aan te vragen moet je enkele documenten kunnen voorleggen zodat Santander je kredietwaardigheid kan controleren. Dit zijn:

 • Je identiteitskaart, paspoort of verblijfsvergunning om je identiteit te bewijzen. Dit lukt ook via de app van itsme®.
 • Je inkomstenbewijzen om je financiële situatie zo goed mogelijk in te schatten. Als particulier zijn dit enkele recente loonfiches (van maximaal 3 jaar oud) met bijhorende rekeninguittreksels van de loonstorting. Als je zelfstandig bent, kan je je inkomen bewijzen door middel van de aangifte van je inkomstenbelastingen of een jaarrekening van de voorbije twee jaar.

Met deze documenten bij de hand kan je jouw persoonlijke lening bij Santander aanvragen. Je kan natuurlijk ook het dichtstbijzijnde bankkantoor binnenspringen om je aanvraag te doen, hoewel dit natuurlijk minder snel gaat dan online een formulier in te vullen.

Een persoonlijke lening bij Santander aanvragen: hoe doe je dat?

Zie je er tegenop om een persoonlijke lening bij Santander aan te vragen omdat je bang bent dat het veel gedoe met zich meebrengt? Dat is echt niet nodig! Door het volgen van een aantal eenvoudige stappen is jouw aanvraag zo gebeurd! We hebben ze voor jouw even opgesomd:

 1. Ga naar de website van Santander om je persoonlijke lening aan te vragen.
 2. Vul het bedrag in dat je wilt lenen. Je kunt bij Santander online een lening aanvragen van 2500 tot 25000 euro.
 3. Kies vervolgens de looptijd van de persoonlijke lening. Een persoonlijke lening bij Santander kan je in minimum 12, maximum 120 maanden afbetalen. De simulator zal meteen berekenen hoeveel je maandelijks moet terugbetalen.
 4. Beantwoord vervolgens enkele vragen over je burgerlijke staat, gezinssamenstelling, maandelijkse inkomsten en uitgaven. Deze gegevens heeft Santander nodig om je dossier samen te stellen en je financiële situatie zo goed mogelijk in te schatten.
 5. Heb je de gegevens ingevuld? Vervolledig dan je aanvraag bij Santander door enkele bijkomende gegevens in te vullen.
 6. Je aanvraag wordt met de grootste zorg en nauwkeurigheid bekeken. De kredietverstrekker zal vervolgens het CKP (Centrale voor Kredieten aan Particulieren) contacteren om na te gaan of je nog andere lopende kredieten hebt. Indien de bank nog met enkele vragen zit, wordt je gecontacteerd om de informatie te bevestigen of aan te vullen.
 7. Indien je aanvraag op basis van de ingevulde gegevens is goedgekeurd, ontvang je een offerte per e-mail.
 8. Ga je akkoord met de offerte? Dan moet je nog een aantal documenten opsturen om je persoonlijke lening bij Santander af te sluiten. Dit zijn onder andere een kopie van de voor- en achterkant van je identiteitskaart (en mogelijks die van je partner), de twee meest recente loonfiches met bijhorende rekeninguittreksels van de loonstorting en, indien van toepassing, andere rekeninguittreksels van bijkomende inkomsten zoals bijvoorbeeld kinderbijslag en huurinkomsten.
 9. Zijn alle documenten ondertekend? Dan wordt het bedrag zo snel mogelijk op je persoonlijke zichtrekening gestort.​

Is het vergelijken en simuleren van een persoonlijke lening bij Santander eigenlijk wel zinvol?

Ja hoor! De tarieven en de algemene voorwaarden verschillen namelijk van bank tot bank. Als je dus op zoek bent naar de goedkoopste persoonlijke lening van 2024, dan is het vergelijken van de rentevoet en voorwaarden een absolute must. Ben je nog steeds niet overtuigd waarom jij een persoonlijke lening bij Santander moet vergelijken? Dan hebben we voor jou nog even de voordelen op een rijtje gezet:

 1. Je bespaart geld en tijd door een persoonlijke lening bij Santander online te vergelijken. Het is namelijk eenvoudig, snel en bovendien volledig vrijblijvend.
 2. Je beslist helemaal zelf bij welke bank je een persoonlijke lening aangaat. Je hebt namelijk niet te maken met verkooppraatjes of sociale druk. Of je nu kiest voor een persoonlijke lening bij Santander of een andere bank, het is jouw beslissing. Een persoonlijke lening vergelijken en simuleren bij Santander is bovendien ook volledig vrijblijvend.
 3. Het gebeurt wel eens dat kredietverstrekkers de algemene voorwaarden van hun persoonlijke leningen wijzigen.
 4. Er zijn meer dan 15 verschillende kredietgevers in België die persoonlijke een lening aanbieden. Waarom dan niet kredietgevers als Santander online vergelijken en zoeken naar een persoonlijke lening die het beste bij je past?

Veelgestelde vragen

Heb je nog een specifieke vraag over een persoonlijke lening bij Santander simuleren en aanvragen? Misschien vind je het antwoord op jouw vraag wel hieronder:

Kan je lenen als je op de zwarte lijst staat?

Wanneer je een persoonlijke lening of een andere lening op afbetaling niet correct terugbetaalt, zal de kredietverstrekker je wanbetaling melden bij de Centrale voor Kredieten aan Particulieren (CKP). Dit betekent dat je op de zwarte lijst van wanbetalers komt te staan. Het gevolg hiervan is dat je dan geen nieuwe leningen meer kunt afsluiten. Banken of andere kredietverstrekkers zijn immers verplicht om deze lijst te raadplegen alvorens ze iemand krediet geven. Je kan je eigen naam wel van de zwarte lijst laten schrappen door je schulden te vereffenen. Nadien worden je gegevens nog één jaar bewaard op de zwarte lijst waardoor het alsnog moeilijk kan zijn om een nieuwe lening af te sluiten.

Wat is een simulatie van een persoonlijke lening?

Een simulatie van een persoonlijke lening bij Santander betekent dat je het geldbedrag dat je wilt lenen, kunt invoeren in een online calculator. Je ziet dan in één oogopslag wat het maandelijks af te lossen bedrag, de rente en de aflossingstijd van dat bedrag zijn.

Kan je als student ook online een persoonlijke lening afsluiten?

Dat is in principe mogelijk, want de voornaamste eis is dat je boven de 18 jaar oud. Je zult natuurlijk wel gewoon aan de inkomenseisen en overige voorwaarden moeten voldoen.

Wat gebeurt er als ik een maand mijn persoonlijke lening niet kan aflossen?

Dat is afhankelijk van de omstandigheden. Het is hoe dan ook verstandig om zo snel mogelijk contact op te nemen met je kredietverstrekker. Vaak is er dan een betalingsregeling mogelijk. Werk je bovendien met een domiciliëring? Dan zal de bank het verschuldigde bedrag diezelfde maand een tweede keer proberen te incasseren. Als dat opnieuw mislukt, zal ze zelf contact met je opnemen om uitleg te vragen.

Hulp nodig bij het vergelijken van je persoonlijke lening?

Met BankVergelijker.be ontdek je eenvoudig en snel de beste bank voor een persoonlijke lening. Kom je er niet helemaal uit en heb je hulp nodig? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. We helpen je graag de beste persoonlijke lening vinden!

Gemiddelde score 4.5 / 5. Aantal stemmen: 99