Een renovatielening bij AXA in cijfers

Hieronder vind je een simulatie voor een renovatielening bij AXA van 20000 euro met een looptijd van 36 maanden. Liever een ander bedrag simuleren? Klik dan op de groene knop hieronder.

Simulatie renovatielening AXA Bank

JKP Per maand Totale aflossing Totale interest
4,39%
€ 454,30
€ 21.806,40
€ 1.806,40
Niet beschikbaar

Andere resultaten

loading...

Gelieve even te wachten terwijl we de resultaten opladen ...


Bij
AXA kan je een renovatielening online aanvragen met een kredietbedrag tussen 2500 en 75000 euro. De looptijd voor een renovatielening bij AXA bedraagt tussen de 12 en 120 maanden, afhankelijk van het bedrag dat je leent.

Waarom kiezen voor een renovatielening bij AXA?

Benieuwd naar de voordelen van een renovatielening bij AXA? We hebben de belangrijkste pluspunten voor jou op een rijtje gezet:

 • Simuleer je renovatielening online en stuur meteen je aanvraag door naar AXA via de website.

 • Met een verbouwingslening van AXA heb je duidelijkheid vooraf. Iedere maand betaal je hetzelfde bedrag af aan AXA.

 • Je kiest zelf een looptijd van minimum 12, maximum 120 maanden.

 • De aanvraagprocedure verloopt doorgaans snel.

 • Je ontvangt het volledige bedrag nadat AXA de ondertekende documenten en een geldige factuur heeft ontvangen.

Waarvoor kan je een renovatielening bij AXA aangaan?

Zo goed als alle verbouwingen aan je eigen woning kunnen gefinancierd worden met een renovatielening van AXA. Zo is renovatielening uitermate geschikt voor de financiering van een nieuwe keuken of badkamer. Anderzijds is een renovatielening ook geschikt voor bijna alle buitenwerken. Denk maar het zandstralen van de gevel of het plaatsen van een nieuw dak.

Wat zijn de voorwaarden om een renovatielening bij AXA aan te vragen?

De rentevoet van een renovatielening ligt doorgaans lager dan bij een persoonlijke lening. Tegenover die lagere rentevoet staan dan ook iets strengere voorwaarden. Behalve het bewijzen van je identiteit en inkomsten, zijn er nog twee bijkomende belangrijke voorwaarden om een renovatielening bij AXA aan te vragen. De eerste voorwaarde is dat je de eigenaar bent van de woning waar je de verbouwingslening voor aanvraagt. De tweede belangrijke voorwaarde is dat je het geleende bedrag alleen gebruikt voor de verbouwingen. Daarom vragen banken of andere kredietgevers tijdens de aanvraag van je renovatielening een geldige factuur door te sturen zodat je kan bewijzen dat het geleende bedrag voor de renovatie zal gebruikt worden.

Hoeveel kan je lenen met een renovatielening?

beste renovatielening simuleren

Je kan een bedrag tussen de 2500 en 75000 euro lenen bij AXA . Deze bedragen worden echter vaak afgestemd op je profiel, alsook de grondredenen waarvoor het geld zal gebruikt worden. Factoren die meespelen zijn:

 • Je netto maandinkomen.
 • Je gezinssituatie; woon je samen en heb je kinderen ten laste?
 • Heb je een vaste- of tijdelijke job?
 • Heb je nog andere leningen die moeten blijven lopen?​
 • Heb je nog andere vaste kosten waar je maandelijks rekening mee moet houden, zoals kosten voor de kinderopvang?
 • Het doel van de renovatielening.

Let wel op: het geleende bedrag is vaak beperkt tot het factuurbedrag van je renovatie.

Wat kost een renovatielening bij AXA?

De prijs dat je moet betalen om het geleende geld te kunnen gebruiken, wordt uitgedrukt in het vast jaarlijks kostenpercentage (JKP). Het JPK is een indicator die je laat zien wat de renovatielening nu exact kost. Dankzij het JKP weet je wat een renovatielening werkelijk kost en kan je op een eerlijke manier verschillende renovatieleningen met elkaar vergelijken, gebaseerd op hetzelfde bedrag en dezelfde looptijd. Het JPK van een renovatielening bij AXA bedraagt momenteel 3,99% (opgevraagd in juli, 2024).

Welke documenten heb je nodig om je renovatielening bij AXA aan te vragen?

Een renovatielening bij AXA aangaan doe je niet zomaar. Om een verbouwingslening online aan te vragen moet je enkele documenten kunnen voorleggen zodat AXA je kredietwaardigheid kan controleren. Dit zijn:

 • Je identiteitskaart, paspoort of verblijfsvergunning om je identiteit te bewijzen.
 • Een geldige factuur van de aannemer/verkoper waarvoor je een renovatielening wilt aangaan.
 • Je inkomstenbewijzen om je financiële situatie zo goed mogelijk in te schatten. Als particulier zijn dit enkele recente loonfiches (van maximaal 3 jaar oud) met bijhorende rekeninguittreksels van de loonstorting. Als je zelfstandig bent, kan je je inkomen bewijzen door middel van de aangifte van je inkomstenbelastingen of een jaarrekening van de voorbije twee jaar.

Met deze documenten bij de hand kan je jouw renovatielening bij AXA aanvragen. Je kan natuurlijk ook het dichtstbijzijnde bankkantoor binnenspringen om je aanvraag te doen, hoewel dit natuurlijk minder snel gaat dan online een formulier in te vullen.

renovatielening bij AXA aanvragen

Hoe vraag je een renovatielening bij AXA aan?

Zie je er tegenop om een renovatielening bij AXA aan te vragen omdat je bang bent dat het veel gedoe met zich meebrengt? Dat is echt niet nodig! Door het volgen van een aantal eenvoudige stappen is jouw aanvraag zo gebeurd! We hebben ze voor jouw even opgesomd:

 1. Ga naar de website van AXA om je renovatielening online aan te vragen.
 2. Vul eerst het bedrag in dat je wilt lenen voor je renovatiewerken. Bij AXA kan je tot een maximumbedrag van 75000 euro lenen.
 3. Selecteer vervolgens het aantal maanden waarin je de renovatielening wenst terug te betalen. Een renovatielening bij AXA kan je in minimum 12, maximum 120 maanden afbetalen. De simulator zal meteen berekenen hoeveel je maandelijks moet terugbetalen.
 4. Beantwoord vervolgens enkele vragen over je woning, inkomsten, vaste lasten en gezinssamenstelling. Deze gegevens hebben de kredietverstrekkers nodig om je dossier samen te stellen en je financiële situatie zo goed mogelijk in te schatten.
 5. Je aanvraag wordt met de grootste zorg en nauwkeurigheid bekeken. AXA zal vervolgens het CKP (Centrale voor Kredieten aan Particulieren) contacteren om na te gaan of je nog andere lopende kredieten hebt. Indien de bank nog met enkele vragen zit, wordt je gecontacteerd om de informatie te bevestigen of aan te vullen.
 6. Indien je aanvraag op basis van de ingevulde gegevens is goedgekeurd, ontvang je een offerte per e-mail.
 7. Ga je akkoord met de offerte? Dan moet je nog een aantal documenten opsturen om je renovatielening bij AXA af te sluiten. Dit zijn onder andere een geldige factuur, een kopie van de voor- en achterkant van je identiteitskaart (en mogelijks die van je partner), de twee meest recente loonfiches met bijhorende rekeninguittreksels van de loonstorting en, indien van toepassing, andere rekeninguittreksels van bijkomende inkomsten zoals bijvoorbeeld kinderbijslag en huurinkomsten.
 8. Zijn alle documenten ondertekend? Dan wordt het volledige bedrag uitbetaald nadat AXA de ondertekende documenten en het investeringsbewijs heeft ontvangen, op een bankrekening naar keuze.​

Is het vergelijken en simuleren van een renovatielening bij AXA eigenlijk wel zinvol?

Ja hoor! De tarieven en de algemene voorwaarden verschillen namelijk van bank tot bank. Als je dus op zoek bent naar de beste renovatielening aan de laagste rentevoet en tegelijkertijd geld wilt besparen, is een renovatielening vergelijken bij AXA een goede zet. Ben je nog steeds niet overtuigd van het online vergelijken van een verbouwingslening bij een bank als AXA? Dan hebben we voor jou nog even de voordelen op een rijtje gezet:

 • Je bespaart geld en tijd door een renovatielening bij AXA online te vergelijken. Het is namelijk eenvoudig, snel en bovendien volledig vrijblijvend.
 • Je beslist helemaal zelf welke verbouwingslening jij het beste vindt. Je hebt namelijk niet te maken met verkooppraatjes of sociale druk. Of je nu kiest voor een renovatielening bij AXA of een andere bank, het is jouw beslissing. Een renovatielening vergelijken en simuleren bij AXA is bovendien ook volledig vrijblijvend en onpartijdig.
 • Het gebeurt wel eens dat een kredietverstrekker als AXA de algemene voorwaarden van hun renovatielening wijzigt. Het is dus mogelijk dat je dan een goedkopere renovatielening kan afsluiten met dezelfde looptijd.
 • Er zijn meer dan 15 verschillende kredietgevers in België die renovatieleningen aanbieden. Waarom dan niet een renovatielening bij een bank als AXA online vergelijken?

Veelgestelde vragen

Heb je nog een specifieke vraag over renovatieleningen vergelijken? Misschien vind je het antwoord op jouw vraag wel hieronder:

Wanneer gebeurt de uitbetaling van je renovatielening bij AXA?

De uitbetaling van je renovatielening gebeurt doorgaans nadat de kredietverlener de ondertekende documenten en een geldige factuur heeft ontvangen. De betaling gebeurt vervolgens op een rekening naar keuze, waarvan jij de (mede)houder bent.

Waarvoor kan je een renovatielening bij AXA aangaan?

Zo goed als alle verbouwingen aan je eigen woning kunnen gefinancierd worden met een renovatielening bij AXA. Zo is renovatielening uitermate geschikt voor de financiering van een nieuwe keuken of badkamer. Anderzijds is een renovatielening ook geschikt voor bijna alle buitenwerken. Denk maar het zandstralen van de gevel, het renoveren van het dak of het plaatsen van een zwembad of terras.

Wanneer begin je met terugbetalen?

De terugbetaling van je renovatielening start een maand na de uitbetaling van het kredietbedrag. De volgende terugbetalingen gebeuren op dezelfde dag van de maand als de eerste terugbetaling.

Wat zijn de voorwaarden om een renovatielening bij AXA aan te vragen?

Behalve het bewijzen van je identiteit en inkomsten, zijn er nog twee bijkomende belangrijke voorwaarden om een renovatielening bij AXA aan te vragen. De eerste voorwaarde is dat je de eigenaar bent van de woning waar je de verbouwingslening voor aanvraagt. De tweede belangrijke voorwaarde is dat minstens 50 % van je renovatiebudget wordt gebruikt om je woning energiezuiniger of veiliger te maken. Daarom vragen banken of andere kredietgevers tijdens de aanvraag van je renovatielening offertes, facturen of een expertiseverslag om te bewijzen dat je het geleende bedrag voor een renovatie zal gebruiken.

Wat is een renteloze renovatielening?

Voor wie een woning of appartement met een slechte energieprestatie heeft gekocht én dat pand binnen 5 jaar grondig renoveert, kan bij de kredietgever naast de hypothecaire lening voor het pand ook een renteloze renovatielening aangaan. De rente die je dan normaal gezien voor dat renovatiekrediet betaalt, wordt door de Vlaamse overheid terugbetaald. De voorwaarden voor een renteloze renovatielening kan je hier terugvinden.

Hulp nodig bij het vergelijken van je renovatielening?

Met BankVergelijker.be ontdek je eenvoudig en snel de goedkoopste en beste renovatielening van 2024. Kom je er niet helemaal uit en heb je hulp nodig? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. We helpen je graag de beste renovatielening vinden!

Gemiddelde score 4.5 / 5. Aantal stemmen: 99