Bij welke verzekeraars kan je een autoverzekering vergelijken?

Wil je een autoverzekering vergelijken en simuleren? Neem dan een kijkje naar de onderstaande verzekeraars. Je bespaart snel enkele tientallen euro’s per maand door vooraf autoverzekeringen te vergelijken.

kbc autoverzekering vergelijken
 • Sluit je autoverzekering helemaal online af.

 • Extra bescherming met een kleine omnium of een volledige omnium.

 • Gratis slepen bij een ongeval

 • Je kiest zélf waarvoor je verzekerd bent.

 • 24-uurs assistentie

kbc autoverzekering vergelijken
 • Sluit je autoverzekering helemaal online af.

 • Extra bescherming met een kleine omnium of een volledige omnium.

 • Twee maanden gratis omnium voor elektrische en plug-in hybride wagens.

 • Je kiest zélf waarvoor je verzekerd bent.

 • Jouw autoverzekering biedt ook voordelen aan je kind dat start met rijden.

 • Rijd je minder dan 10.000 km per jaar, dan krijg je een lagere premie.

 • KBC neemt bij het sluiten van je autoverzekering alle administratie over.

mozzeno persoonlijke lening
 • Korting als je minder dan 15 000 km/jaar rijdt.

 • Extra bescherming met een kleine omnium of een volledige omnium.

 • Tot 20% korting als je je online inschrijft

 • 24/7 bijstand in België.

 • Tariefvoordeel voor wie weinig rijdt.

 • Winnaar Decavi-trofeeën 2020: beste BA en omnium autoverzekering.

Autoverzekeringen vergelijken? Dit moet je weten.

Hoe ontdek jij nu welke autoverzekering het beste bij je past? Je wil natuurlijk goed verzekerd zijn maar ook niet te veel betalen! Met de onderstaande informatie sluit jij straks de beste autoverzekering af.

Welke dekking kies je voor je autoverzekering?

In België zijn er drie autoverzekeringen waaruit je kan kiezen. De ene verzekering dekt meer dan de andere. De BA-autoverzekering is verplicht, maar geeft een beperkte dekking. Je kan ook voor een ruimere dekking kiezen door een kleine of grote omnium af te sluiten. We hebben ze voor jou even toegelicht:

Burgerlijke Aansprakelijkheid

Het is wettelijk verplicht om een BA-verzekering voor je auto af te sluiten in België. Tenminste als de auto is ingeschreven bij de Dienst voor Inschrijving van Voertuigen (DIV) en zich op de openbare weg begeeft. Met de BA-verzekering verzekert iedere bestuurder zich tegen lichamelijke of materiële schade aan derden. Daardoor moet je de kosten van de schade aan derden niet uit je eigen portemonnee betalen. De schade aan je eigen auto wordt met de BA-verzekering echter niet gedekt.

Kleine omnium

Een kleine omniumverzekering biedt een ruimere dekking dan de verplichte BA-verzekering. Bovenop de schade aan derden vergoedt de kleine omnium ook schade waar je zelf niet verantwoordelijk voor bent. Zo bieden de meeste verzekeraars met een kleine omniumverzekering dekking tegen brandschade en (poging tot) diefstal. Daarnaast bieden verzekeraars (soms apart) ook een dekking tegen glasbreuk, natuurschade (zoals storm, hagelbuien of overstromingen) en aanrijdingen met dieren aan.

Grote omnium

Met een grote omnium geniet je van een volledige dekking. Dit betekent dat je verzekerd bent tegen schade aan het voertuig van anderen alsook tegen schade aan je eigen auto. Zelfs wanneer je die schade zelf hebt veroorzaakt. Een grote omnium is de beste keuze voor wie een nieuwe wagen heeft gekocht. Ongeveer tot vijf jaar na aankoop van je nieuwe auto is het interessant om een grote omnium af te sluiten.

Omniumverzekeringen zijn geen wettelijk verplichte verzekeringen. Dit betekent dat de waarborgen per autoverzekering kunnen verschillen per verzekeraar. Net daarom is het belang van autoverzekeringen vergelijken zo groot!

Kan je jezelf en jouw auto nog beter beschermen?

Ja hoor! Je kan jouw autoverzekering nog verder uitbreiden met een aantal aanvullende verzekeringen om jezelf en jouw auto beter te beschermen. We hebben ze even voor jou opgesomd:

Bestuurdersverzekering

De bestuurdersverzekering is de enigste verzekeringsformule die de bestuurder beschermt tegen lichamelijke schade ten gevolge van een ongeval. Maar het gaat nog verder dan dat. De bestuurdersverzekering beschermt je ook tegen mogelijk inkomensverlies bij een tijdelijke (of zelfs blijvende) arbeidsongeschiktheid en de kosten die daarmee gepaard zouden zijn (bijvoorbeeld het aanpassen van je woning door een blijvende invaliditeit). Elke autoverzekeraar kiest weliswaar zelf wat deze verzekering inhoudt en welke voorwaarden eraan verbonden zijn.

Rechtsbijstandsverzekering

Met de rechtsbijstandverzekering heb je recht op juridisch advies en deskundige rechtshulp. Dit is handig wanneer je in een conflict komt met je auto in het verkeer.  Zo zal de verzekeraar je informeren over je rechten, je rechten verdedigen als vragende- en als verdedigende partij. Hierbij zal de verzekeraar in eerste instantie proberen tot een minnelijke schikking te komen met de tegenpartij. Wordt er toch een gerechtelijke procedure opgestart, zal de verzekeraar de procedurekosten en de erelonen van advocaten en experten op zich nemen. Zelfs wanneer je de zaak verliest.

Pechverhelping

Heb je pech op de openbare weg? Dan ontvang je met de bijstandsverzekering onmiddellijk pechverhelping in binnen-en/of buitenland. Afhankelijk van de verzekeraar wordt er bovenop de pechverhelping van je auto ook personenbijstand geleverd. Dit betekent dat je bijvoorbeeld wordt gedepanneerd of een rit naar de dichtstbijzijnde garage ontvangt. Heb je bijvoorbeeld een tweedehands auto gekocht of zoek je een nieuwe verzekeraar om je oldtimer te verzekeren? Dan is pechverhelping een logische keuze! Onthoud bovendien dat je bij een reisverzekering ook een bijstandsverzekering kunt afsluiten.

Afhankelijk van je situatie kan het zinvol zijn om een aanvullende autoverzekering te overwegen.

Wat kost een autoverzekering in België?

De premie van een autoverzekering verschilt van persoon tot persoon en wordt berekend op basis van enkele criteria:

 • De leeftijd van de bestuurder speelt een belangrijke rol bij het afsluiten van een autoverzekering. Autoverzekeraars gaan er van uit dat jongere autobestuurders meer kans hebben op een auto-ongeval. Jonge bestuurders betalen daarom altijd een hogere premie voor hun autoverzekering.
 • Hoe hoger het vermogen (kW) van de auto is, hoe hoger de premie.
 • Het aantal schadevrije jaren met je auto. Hoe meer schadevrije jaren je met je auto kan aantonen, hoe lager de premie van je autoverzekering zal zijn.
 • De leeftijd van de auto speelt ook een rol. Gaat het om een spiksplinternieuwe auto of om een tweedehands model?
 • Hoe hoger de cataloguswaarde van je auto is, hoe hoger de premie. De cataloguswaarde is de prijs van je auto in nieuwe staat, met opties en zonder kortingen.
 • Je woonplaats heeft ook invloed op de premie van je autoverzekering. Wanneer je in een drukke stad woont, is het risico op schade voor de verzekeraar hoger, dan wanneer je in een landelijke gemeente woont.
 • Hoe meer kilometers je elk jaar rijdt met de auto, hoe groter de kans op een ongeval. Verzekeraars kijken daarom ook naar het aantal kilometers je gemiddeld elk jaar zal rijden. Hoe hoger het aantal jaarlijkse kilometers, hoe hoger de premie.

De goedkoopste autoverzekering bestaat dus de facto niet. De premie die je betaalt voor een autoverzekering hangt namelijk af van persoon tot persoon. Zorg er dus voor dat je tijdens het simuleren van je autoverzekering alle gegevens zo correct mogelijk invult. Op die manier kom je uiteindelijk uit op de beste autoverzekering.

Wat heb je nodig om een autoverzekering te vergelijken?

Om een autoverzekering online te vergelijken en simuleren, heb je een aantal gegevens over jezelf en je auto nodig. Neem deze bij de hand zodat je een offerte op maat ontvangt na de simulatie:

autoverzekering vergelijken
 • Je autorijbewijs is het belangrijkste criterium om een autoverzekering af te sluiten. Je kan geen autoverzekering afsluiten indien je niet over een (geldig) rijbewijs beschikt.
 • Het inschrijvingsbewijs van je auto. Dit document toont aan dat je wagen is ingeschreven bij de DIV (ofwel Dienst voor Inschrijving van de Voertuigen). Overigens vind je op het inschrijvingsbewijs van je auto de nummerplaat, chassisnummer, het merk en model, bouwjaar, type brandstof en het vermogen (kW) van de auto.
 • Het aantal schadevrije jaren. De verzekeraar zal namelijk bij de berekening van je premie rekening houden met het aantal schadevrije jaren met je auto. Hoe meer schadevrije jaren je kan aantonen, hoe beter jouw premie zal zijn! Je kan het aantal schadevrije jaren opvragen bij jouw (huidige) autoverzekeraar of via de website van carattest.be.
 • Je persoonlijke gegevens als jouw naam, geboortedatum en woonplaats.

Indien je nog niet over het inschrijvingsbewijs beschikt, kan je de aankoopfactuur van je auto en je aanvraag tot inschrijving gebruiken om de gegevens terug te vinden. Zo kan je alsnog snel en eenvoudig de premie voor jouw autoverzekering vergelijken, simuleren en afsluiten.

Bij welke verzekeraars kan je een autoverzekering vergelijken, simuleren en afsluiten?

Tegenwoordig is het niet eenvoudig om een autoverzekering online te vergelijken. Overal moet je lange formulieren invullen om een simulatie te ontvangen. Soms geraak je zelf helemaal niet verder dan een afspraak om het dichtstbijzijnde verzekeringskantoor te bezoeken. Dankzij BankVergelijker.be hoef je dit maar één keer te doen. Wij vergelijken meteen heel wat autoverzekeringen van zo goed als alle verzekeringsmaatschappijen in België. Daarbij horen onder andere AXA, Yuzzu, Ethias, Corona Direct, Allianz, Baloise, Fidea, KBC en Belfius bij om er maar enkele te noemen.

kbc
beobank

Is een autoverzekering vergelijken eigenlijk wel zinvol?

Ja hoor! De premies, voorwaarden en waarborgen bij een autoverzekering verschillen namelijk van verzekeraar tot verzekeraar. Als je dus op zoek bent naar de beste autoverzekering voor jezelf en tegelijkertijd geld wilt besparen, is een autoverzekering vergelijken een absolute must. Ben je nog steeds niet overtuigd van het online vergelijken van een autoverzekering? Dan heb ik voor jou nog even de voordelen op een rijtje gezet:

 • Je bespaart geld en tijd door je autoverzekering online te vergelijken. Het is namelijk eenvoudig, snel en je hebt bovendien geen aankoopverplichting. Dankzij een vergelijkingsplatform als deze kan je slechts in vijf minuutjes tijd een autoverzekering vergelijken en vervolgens afsluiten.
 • Je beslist helemaal zelf welke autoverzekering jij het beste vindt. Je hebt namelijk niet te maken met verkooppraatjes of sociale druk. Of je nu voor de goedkoopste autoverzekering kiest of de autoverzekering die de meest volledige dekking biedt, het is jouw beslissing. Een autoverzekering vergelijken en simuleren op een de website van de verzekeraar is bovendien ook volledig vrijblijvend en onpartijdig.
 • Het gebeurt wel eens dat verzekeringsmaatschappijen de algemene voorwaarden van hun autoverzekering wijzigen. Het is dus mogelijk dat je dan een goedkopere autoverzekering kan afsluiten met een gelijke dekking.
 • Er zijn meer dan 15 verschillende verzekeringsmaatschappijen in België die autoverzekeringen aanbieden. Waarom dan niet deze verzekeringsmaatschappijen online vergelijken en zoeken naar een autoverzekering die het beste bij je past?

Veelgestelde vragen

Heb je nog een specifieke vraag over autoverzekeringen vergelijken? Misschien vind je het antwoord op jouw vraag wel hieronder:

Wat is een autoverzekering?

Met een autoverzekering komt de verzekeraar tussen bij schade die jij met je auto in het verkeer hebt veroorzaakt aan derden. Dat kan gaan om materiële schade aan een voertuig of een eigendom, maar ook in gevallen waarbij lichamelijke schade aan derden is veroorzaakt.

In welke landen geeft een autoverzekering dekking?

Wanneer je met de auto naar het buitenland gaat, is het verstandig vooraf te checken of jouw verzekering dekking geeft in de landen die je met de auto bezoekt. Dit kun je nagaan via de internationale autoverzekeringskaart. Deze kaart, die zowel bestaat op papier als in een elektronische versie, ontvang je van de verzekeraar als je een autoverzekering afsluit. Dit is het bewijs dat je een geldige autoverzekering hebt. Op deze kaart geeft de verzekeraar aan in welke landen de autoverzekering dekking geeft.

Kan je een autoverzekering opzeggen?

Een autoverzekering wordt automatisch jaarlijks verlengd. Als je wilt veranderen van verzekeraar of een autoverzekering wilt opzeggen, neem dan tijdig contact op met de verzekeraar. In veel gevallen zal je er wel rekening mee moeten houden dat verzekeraars een opzegtermijn hanteren. Gemiddeld duurt deze opzegtermijn twee of drie maanden. Deze opzegtermijn is vaak ook terug te vinden in polisvoorwaarden.

Wat is de bonus-malus bij een autoverzekering?

De premie van je autoverzekering wordt grotendeels bepaald door de bonus-malus. De bonus-malus wordt berekend op basis van van het aantal schadevrije jaren, de leeftijd van de bestuurder en de datum van je rijbewijs. Als je intussen enkele schadevrije jaren hebt opgebouwd, zal je verzekeraar je daarvoor belonen door korting te geven op je premie. Je kan schadevrije jaren opbouwen vanaf het moment dat je een autoverzekering hebt afgesloten.

Heb je een autoverzekering nodig?

Als bestuurder van een auto ben je in België verplicht om verzekerd de weg op te gaan, ook wanneer de auto niet van jou is. Een autoverzekering vergelijken (en nadien afsluiten) gaat snel en gemakkelijk via een onafhankelijke vergelijkingswebsite als deze.

Is mijn auto verzekerd als ik hem uitleen?

Een auto wordt verzekerd per kenteken en niet per bestuurder. Je kan met andere woorden jouw auto dus gerust even uitlenen aan een vriend(in) of familielid. De dekkingen zijn volledig overdraagbaar. Wel moet de bestuurder in het bezit zijn van een geldig rijbewijs om de auto te mogen besturen.

Welke is de beste autoverzekering?

De beste autoverzekering bestaat niet. De premie die je betaalt voor een motorverzekering hangt namelijk af van persoon tot persoon. Zorg er dus voor dat je tijdens het vergelijken van je autoverzekering alle gegevens zo correct mogelijk invult. Op die manier kom je uiteindelijk uit op de beste autoverzekering.

Wat is de goedkoopste autoverzekering?

De goedkoopste autoverzekering is doorgaans de verplichte BA-motorverzekering. Hoe minder je verzekert, hoe lager de premie. Wat voor jou de goedkoopste autoverzekering is, hangt grotendeels af van de dekking en de aanvullende verzekeringen die je kiest. Bovendien hebben het aantal schadevrije jaren, je leeftijd, je adres en het vermogen van de auto dat je verzekert ook een invloed op de premie.

Hulp nodig bij het vergelijken van je autoverzekering?

Met BankVergelijker.be ontdek je eenvoudig en snel de goedkoopste en beste autoverzekering in jouw situatie. Kom je er niet helemaal uit en heb je hulp nodig? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. We helpen je graag de beste autoverzekering te vinden!

Bekijk ook deze verzekeringen

Brommers

Motors

Fietsen