Bij welke verzekeraars kan je een reisverzekering vergelijken?

Wil je een reisverzekering vergelijken en simuleren? Neem dan een kijkje naar de onderstaande verzekeraars. Je bespaart snel enkele tientallen euro’s per maand door vooraf reisverzekering online te vergelijken.

Verzekeraar Dekkingen Formules Online afsluiten?
allianz assistance Personenbijstand
Bagageverzekering
Pechverhelping
Annuleringsverzekering
Jaarlijks
Tijdelijks
✔️
Personenbijstand
Bagageverzekering
Pechverhelping
Annuleringsverzekering
Dekking sportmateriaal
Bijstand op en buiten de skipiste
Jaarlijks
Tijdelijks
✔️
Personenbijstand
Bagageverzekering
Pechverhelping
Annuleringsverzekering
Rechtsbijstand
Jaarlijks
Tijdelijks
✔️

Reisverzekeringen vergelijken? Dit moet je weten:

Hoe ontdek jij nu welke reisverzekering het beste bij je past? Je wil natuurlijk goed verzekerd zijn maar ook niet te veel betalen! Met de onderstaande informatie sluit jij straks de beste reisverzekering af.

Wat is een reisverzekering?

Een reisverzekering, ook wel gekend als een reisbijstandsverzekering, is een verzekering tegen materiële en lichamelijke schade die je kan oplopen tijdens een reis. Wordt je bagage gestolen of word je tijdens je vakantie in het buitenland opgenomen in een ziekenhuis? Of raak je jouw job kwijt en moet je je reis annuleren? Dankzij een reisverzekering hoef je je geen zorgen te maken over de financiële gevolgen.

Kies je voor een tijdelijke of doorlopende reisverzekering?

Alvorens je een reisverzekering afsluit, moet je een keuze maken tussen een tijdelijke reisverzekering (die één reis dekt) en een jaarlijkse reisverzekering (die alle reizen in een jaar dekt). Of het handiger is een tijdelijke of doorlopende reisverzekering af te sluiten, hangt grotendeels af van je gezinssamenstelling en hoe vaak je op vakantie wenst te gaan dit jaar. Kortweg kan je stellen dat gezinnen die per jaar zo’n drie weken of langer op vakantie gaan, goedkoper uitkomen met een doorlopende reisverzekering. We hebben de twee types van reisverzekeringen hieronder nog even apart toegelicht:

Tijdelijke reisverzekering

Een tijdelijke reisverzekering is, zoals de naam zegt, een tijdelijke verzekering met een vaste ingangsdatum en einddatum. Je verzekert hiermee een reis vanaf het vertrek van huis totdat je weer terug bent. Dit betekent dat van zodra jouw vakantie voorbij is, de reisverzekering ook automatisch afloopt.

De dekking van een tijdelijke reisverzekering verschilt niet veel van die van een doorlopende reisverzekering. Hoewel sommige verzekeraars een meer uitgebreide basisdekking aanbieden dan andere verzekeraars, heb je vaak wel de mogelijkheid om bijkomende optionele dekkingen af te sluiten. De prijs dat je betaalt voor een tijdelijke reisverzekering hangt af van verzekeraar tot verzekeraar. Je kan via BankVergelijker.be in één oogopslag reisverzekeringen vergelijken en nadien online afsluiten via de verzekeraar.

Doorlopende reisverzekering

In tegenstelling tot de tijdelijke reisbijstandsverzekering biedt de doorlopende reisverzekering het gehele jaar door bijstand. Het is de beste verzekeringsformule voor wie langer dan drie weken aan één stuk op vakantie gaat of meerdere keren per jaar voor een korte periode op reis gaat. Je hoeft met andere woorden dus maar één keer poliskosten te betalen in het geval dat je meerdere keren per jaar op reis gaat​.

De meeste doorlopende reisverzekeringen omvatten standaard bijstand aan personen, pechverhelping, annulatie en bagage. Let wel op dat de dekkingen, voorwaarden en premies kunnen verschillen van verzekeraar tot verzekeraar. Wat niet standaard is gedekt, kan je wel meestal optioneel meeverzekeren.

Het is niet verplicht om bij het boeken van je reis meteen een reisverzekering af te sluiten. Een reisverzekering kan je vaak nog tot één dag voor vertrek afsluiten.

Wat dekt een reisverzekering?

De meeste reisverzekeringen bevatten één of meerdere van de onderstaande dekkingen:

bagageverzekering

Bagageverzekering

Met een bagageverzekering ben je verzekerd tegen diefstal, beschadiging of verlies van je bagage door de vervoersmaatschappij. In geval van verlies of diefstal van je bagage wordt de schadevergoeding berekend op basis van de aankoopwaarde van je verloren of gestolen spullen. Hierbij is het belangrijk dat je de voorwaarden van bagageverzekering goed nakijkt om te weten welke spullen verzekerd zijn, voor welk bedrag en welk bewijs er wordt gevraagd bij een schadegeval.

rechtsbijstand

Rechtsbijstandsverzekering

De rechtsbijstandverzekering vergoedt de kosten voor juridisch advies en deskundige rechtshulp op reis of naar aanleiding van je geboekte reis. Dit kan zijn vanwege een juridisch geschil met bijvoorbeeld je reisorganisator, hotel of andere dienstverleners in het vakantieland.

pechverhelping

Pechverhelping

Ga je met de auto op vakantie? Dan raden we je aan om je te verzekeren voor pechhulp in het buitenland. Met deze verzekering ontvang je zo snel mogelijk pechverhelping tijdens je vakantie. Afhankelijk van wat er in de polis van je reisverzekering vermeld staat, zal de verzekeraar hulp bieden via bijvoorbeeld een vervangwagen, het toesturen van onderdelen, het slepen van de auto naar een garage in de buurt.

personenbijstand

Personenbijstand

De personenbijstand komt tussen wanneer je in het buitenland medische verzorging nodig hebt of gerepatrieerd moet worden. In dat geval kan je de bijstandscentrale bellen voor hulp. Afhankelijk van de reisbijstandsformule die je kiest, dekt het onder andere ook nabehandelingskosten, verzending van geneesmiddelen, reiskosten voor een familielid, redding en opsporing.

annulatieverzekering

Annulatieverzekering

Een annuleringsverzekering vergoedt de kosten in het geval je jouw reis door bepaalde omstandigheden moet afbreken of annuleren. Enkele voorbeelden hiervan zijn een ongeval, ernstige ziekte of overlijden. Afhankelijk van de verzekeraar die je hebt, worden soms ook de ongebruikte reisdagen of zelfs de volledige reis vergoed.

gevaarlijke sporten

Gevaarlijke sporten

Ben je een echte avonturier? Dan kan je bij sommige verzekeraars ook gevaarlijke sporten meeverzekeren in je reisverzekering. Er zijn verschillende sporten die reisverzekeraars als ‘gevaarlijk’ zien, zoals: bergbeklimmen, diepzeeduiken, raften en parachutespringen. Ook wintersporten die meer risico met zich meebrengen, worden soms opgenomen in deze verzekering. Denk daarbij aan ijsklimmen, skispringen en ski-alpinisme.

Hoewel alle verzekeraars grotendeels dezelfde dekkingen aanbieden, zit het verschil vaak in de hoogte van de dekkingen. Vergelijk daarom steeds de voorwaarden van de verschillende verzekeraars alvorens je een reisverzekering afsluit.

Wat kost een reisverzekering in België?

De premie van een reisverzekering verschilt van persoon tot persoon en wordt berekend op basis van enkele criteria:

 • Kies je voor een kortlopende- of doorlopende reisverzekering? Een doorlopende reisverzekering is vaak goedkoper als je meermaals per jaar op reis gaat. Zo hoef je niet niet elke keer een reisverzekering af te sluiten en daardoor opnieuw poliskosten te betalen.
 • Voor welke bestemming wil je een reisverzekering afsluiten? Als je op vakantie gaat naar een (ver) land buiten Europa dan betaal je een hogere premie.
 • Hoeveel personen wil je verzekeren? Als je enkel een reisverzekering voor jezelf afsluit, is dat natuurlijk goedkoper dan wanneer je ook je partner en kinderen meeverzekert.
 • Welke extra dekkingen wens je te nemen? Opties als een dekking voor reisongevallen of een bagageverzekering zorgen voor een hogere premie.
 • Heb je nog andere verzekeringen bij de verzekeraar afgesloten? Denk maar een autoverzekering of motorverzekering. Vraag daarom altijd aan de verzekeraar of je in aanmerking komt voor een korting.

De goedkoopste reisverzekering bestaat dus de facto niet. De premie die je betaalt voor een reisverzekering hangt, zoals eerder gezegd, af van persoon tot persoon. Zorg er dus voor dat je tijdens de simulatie van je reisverzekering alle gegevens zo correct mogelijk invult. Op die manier kom je uiteindelijk uit op de beste reisverzekering in jouw situatie.

Welke informatie heb je nodig om een reisverzekering online te vergelijken?

Om een reisverzekering online te vergelijken en simuleren, heb je een aantal gegevens over jezelf en de bestemming nodig. Neem deze bij de hand zodat je een offerte op maat ontvangt na de simulatie:

 • De bestemming waarvoor je een reisverzekering wilt afsluiten. Gaat het om een reis binnen of buiten Europa?
 • Het aantal personen waarvoor je een reisverzekering wilt afsluiten.
 • De reisduur. Wil je een reisverzekering afsluiten voor een weekendje weg of een heel jaar door.
 • Je persoonlijke gegevens als jouw naam, geboortedatum, e-mailadres en telefoonnummer.

Bij welke verzekeraars kan je een reisverzekering vergelijken, simuleren en afsluiten?

Tegenwoordig is het niet eenvoudig om een reisverzekering online te vergelijken. Overal moet je lange formulieren invullen om een simulatie te ontvangen. Soms geraak je zelf helemaal niet verder dan een afspraak om het dichtsbijzijnde verzekeringskantoor te bezoeken. Dankzij BankVergelijker.be hoef je dit maar één keer te doen. Wij vergelijken meteen heel wat reisverzekeringen van zo goed als alle verzekeringsmaatschappijen in België. Daarbij horen onder andere AXA, Europ-Assistance, KBC, Ethias, Allianz, Touring, Baloise, DVV en Belfius bij om er maar enkele te noemen.

kbc reisverzekering
axa reisverzekering
baloise reisverzekering
allianz reisverzekering
touring reisverzekering
belfius reisverzekering
europ assistance reisverzekering
ethias reisverzekering
dvv reisverzekering
bnp paribas fortis reisverzekering

Is een reisverzekering vergelijken eigenlijk wel zinvol?

Ja hoor! De premies, voorwaarden en waarborgen bij een reisverzekering verschillen namelijk van verzekeraar tot verzekeraar. Als je dus op zoek bent naar de beste reisverzekering voor jezelf en tegelijkertijd geld wilt besparen, is een reisverzekering vergelijken een absolute must. Ben je nog steeds niet overtuigd van het online vergelijken van een reisverzekering? Dan heb ik voor jou nog even de voordelen op een rijtje gezet:

 • Je bespaart geld en tijd door je reisverzekering online te vergelijken. Het is namelijk eenvoudig, snel en je hebt bovendien geen aankoopverplichting. Dankzij een vergelijkingsplatform als deze kan je slechts in vijf minuutjes tijd een reisverzekering vergelijken en vervolgens afsluiten.
 • Je beslist helemaal zelf welke reisverzekering jij het beste vindt. Je hebt namelijk niet te maken met verkooppraatjes of sociale druk. Of je nu voor de goedkoopste reisverzekering kiest of de reisverzekering die de meest volledige dekking biedt, het is jouw beslissing. Een reisverzekering vergelijken en simuleren op een de website van de verzekeraar is bovendien ook volledig vrijblijvend en onpartijdig.
 • Het gebeurt wel eens dat verzekeringsmaatschappijen de algemene voorwaarden van hun reisverzekering wijzigen. Het is dus mogelijk dat je dan een goedkopere reisverzekering kan afsluiten met een gelijke dekking.
 • Er zijn meer dan 15 verschillende verzekeringsmaatschappijen in België die reisverzekeringen aanbieden. Waarom dan niet deze verzekeringsmaatschappijen online vergelijken en zoeken naar een reisverzekering die het beste bij je past?

Veelgestelde vragen

Heb je nog een specifieke vraag over reisverzekeringen vergelijken? Misschien vind je het antwoord op jouw vraag wel hieronder:

Hoe ver van te voren moet je een reisverzekering afsluiten?

Een reisverzekering kan je vaak nog tot 1 dag voor vertrek afsluiten. Een annuleringsverzekering daarentegen moet je binnen de 7 of 14 dagen na het boeken van de reis afsluiten.

Wat dekt mijn reisverzekering rond het coronavirus?

Je reisverzekering dekt de medische kosten wanneer je in het ziekenhuis wordt opgenomen. Sommige verzekeraars bieden ook een terugbetaling wanneer je langer in het buitenland moet verblijven als je in quarantaine moet, ook al ben je zelf niet ziek.

Wat is het verschil tussen een kortlopende en doorlopende reisverzekering?

Een kortlopende reisverzekering sluit je af voor de duur van je reis. Een doorlopende reisverzekering dekt alle reizen het hele jaar door.

Hulp nodig bij het vergelijken van je reisverzekering?

Met BankVergelijker.be ontdek je eenvoudig en snel de goedkoopste en beste reisverzekering in jouw situatie. Kom je er niet helemaal uit en heb je hulp nodig? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. We helpen je graag de beste reisverzekering te vinden!

Bekijk ook deze verzekeringen

Brommers

Motors

Auto’s

Fietsen

Reizen