Bij welke verzekeraars kan je een uitvaartverzekering vergelijken?

Wil je een reisverzekering vergelijken en simuleren? Neem dan een kijkje naar de onderstaande verzekeraars. Je bespaart snel enkele tientallen euro’s per maand door vooraf reisverzekering online te vergelijken.

dela uitvaartverzekering
 • Sluit je uitvaartverzekering helemaal online af.

 • Kinderen tot 18 jaar worden gratis meeverzekerd mits melding.

 • Hoe jonger, hoe lager je premie.

 • Kies zelf tussen een bedrag van € 2250 en € 10000.

 • Jouw verzekerd kapitaal wordt geïndexeerd.

 • Je kiest zelf tot welke leeftijd je betaalt (maximaal tot 80 jaar).

 • Betaal naar keuze in één keer, jaarlijks, of maandelijks.

 • Verkozen tot beste uitvaartverzekering 2021 door DECAVI.

Uitvaartverzekeringen vergelijken? Dit moet je weten:

Hoe ontdek jij nu welke uitvaartverzekering het beste bij je past? Je wil natuurlijk goed verzekerd zijn maar ook niet te veel betalen! Met de onderstaande informatie sluit jij straks de beste uitvaartverzekering af.

Wat is een uitvaartverzekering?

Een uitvaartverzekering, ook wel een begrafenisverzekering genoemd, dekt de kosten van jouw begrafenis of crematie. Je bepaalt zelf het bedrag dat je wenst te verzekeren voor als je sterft. Dat bedrag wordt nadien uitbetaald aan de begunstigde(n) die je hebt opgenomen in je uitvaartverzekering. Deze verzekering is daarom een mooie geste naar de nabestaanden toe. Die blijven namelijk gespaard van de financiële gevolgen tijdens hun rouwperiode.

Wie kan een uitvaartverzekering afsluiten?

Je kan pas een uitvaartverzekering afsluiten vanaf 18 jaar. Bij sommige verzekeraars worden kinderen tot en met 18 jaar ook automatisch gedekt. Uitvaartverzekeraars leggen wel vaak een maximumleeftijd vast voor het afsluiten van een uitvaartverzekering. Die maximumleeftijd ligt gemiddeld rond de 70 jaar.

Wanneer sluit je best een uitvaartverzekering af?

Je sluit best een uitvaartverzekering af wanneer je nog in goede gezondheid verkeert. Je krijgt namelijk vaak te maken met een wachttijd na het afsluiten van deze verzekering, variërende van enkele maanden tot jaren. Bovendien wordt er regelmatig gebruik van een medische vragenlijst die jouw premie grotendeels zal bepalen. Hoe vroeger je de uitvaartverzekering afsluit, hoe beter.

Wat dekt een uitvaartverzekering?

Zoals bij elke verzekering zijn er ook bij uitvaartverzekeringen enkele uitsluitingen. We hebben alles op een rijtje gezet:

 • De kosten van de begrafenis of crematie.

 • De repatriëring van de overledene of, bij sommige verzekeraars, de uitvaart in het land van overlijden.

 • De vervroegde terugkeer van het inwonend gezin in het buitenland naar België bij het overlijden.

 • Nabestaandenzorg (niet bij alle verzekeraars).

 • Psychologische bijstand (niet bij alle verzekeraars).

 • Coördinator om de familie bij te staan bij de organisatie van de begrafenis (niet bij alle verzekeraars).

 • Het overlijden van de verzekerde door zelfmoord binnen één jaar na het in werking treden van de polis.

 • Het overlijden van de verzekerde door actieve deelname aan oorlogsgebeurtenissen (met uitzondering van beroepsomstandigheden zoals soldaten of politieagenten).

 • Het overlijden van de verzekerde door geweldpleging.

 • Het overlijden van de verzekerde als gevolg van het uitoefenen van een extreme sport.

 • Het overlijden van de verzekerde veroorzaakt door een opzettelijke daad van de begunstigde.

Neem vooraf het afsluiten van de uitvaartverzekering zeker nog eens de algemene voorwaarden van de verzekeraar door. Sommige beperkingen en uitsluitingen zijn mogelijks niet opgenomen in het overzicht hierboven.

Wat kost een uitvaartverzekering in België?

De premie van een uitvaartverzekering verschilt van persoon tot persoon en wordt berekend op basis van enkele criteria:

uitvaartverzekering belastbaar voordeel
 • Kies je voor een maandelijkse, driemaandelijkse, halfjaarlijkse of jaarlijkse betalingsfrequentie? Je betaalt namelijk een premie tot een bepaalde leeftijd of gedurende een bepaalde periode. Verzekeraars als Dela bieden je daarnaast ook de mogelijkheid aan om éénmalig een bedrag te betalen. Als je alles in één keer betaalt, is er geen maximumleeftijd. Zo’n eenmalige betaling is vaak de de goedkoopste optie.
 • De leeftijd van de persoon die de uitvaartverzekering afsluit. Hoe jonger iemand is bij het afsluiten van een uitvaartverzekering, hoe minder premie er betaald hoeft te worden.

De goedkoopste uitvaartverzekering bestaat dus de facto niet. De premie die je betaalt voor een uitvaartverzekering hangt, zoals eerder gezegd, af van persoon tot persoon. Zorg er dus voor dat je tijdens de simulatie van je uitvaartverzekering alle gegevens zo correct mogelijk invult. Op die manier kom je uiteindelijk uit op de beste uitvaartverzekering in jouw situatie.

Welke informatie heb je nodig om een uitvaartverzekering online te vergelijken?

Om een uitvaartverzekering online te vergelijken en simuleren, heb je een aantal gegevens over jezelf en de bestemming nodig. Neem deze bij de hand zodat je een offerte op maat ontvangt na de simulatie:

 • Persoonlijke gegevens als jouw naam, geboortedatum, e-mailadres en telefoonnummer.
 • De gegevens van de begunstigde. Dit kan zowel een familielid of kennis zijn. Daarnaast kan dit ook de begrafenisondernemer zijn die de uitvaart verzorgt.
 • Het verzekerd bedrag dat je wenst uit te keren aan de begunstigde(n) om de uitvaartkosten mee te betalen.
 • De betalingsfrequentie en de looptijd van jouw uitvaartverzekering.
 • Gezondheidsgegevens zodat de verzekeraar een beeld krijgt over jouw gezondheidstoestand. Dit is niet altijd verplicht.

Wat is het fiscale kader van de uitvaartverzekering?

 • Er is geen fiscaal voordeel op de premies.
 • Er wordt een verzekeringsbelasting van 2% ingehouden op de premies die je stort.
 • Premiebetalingen zijn niet aftrekbaar van de belasting.
 • De nabestaanden betalen geen successierechten op het verzekerde bedrag. Het bedrag komt dus volledig tot hun beschikking.

Bij welke verzekeraars kan je een uitvaartverzekering vergelijken, simuleren en afsluiten?

Tegenwoordig is het niet eenvoudig om een uitvaartverzekering online te vergelijken. Overal moet je lange formulieren invullen om een simulatie te ontvangen. Soms geraak je zelf helemaal niet verder dan een afspraak om het dichtsbijzijnde verzekeringskantoor te bezoeken. Dankzij BankVergelijker.be hoef je dit maar één keer te doen. Wij vergelijken meteen heel wat uitvaartverzekering van zo goed als alle verzekeringsmaatschappijen in België. Daarbij horen onder andere Corona Direct, DVV, Dela, Ergo, Belfius, VDK en KBC bij om er maar enkele te noemen.

kbc reisverzekering
axa reisverzekering
baloise reisverzekering
touring reisverzekering
belfius reisverzekering
ethias reisverzekering

Is een uitvaartverzekering vergelijken eigenlijk wel zinvol?

Ja hoor! De premies en voorwaarden bij een uitvaartverzekering verschillen namelijk van verzekeraar tot verzekeraar. Als je dus op zoek bent naar de beste uitvaartverzekering voor jouw nabestaanden en tegelijkertijd geld wilt besparen, is een uitvaartverzekering vergelijken een absolute must. Ben je nog steeds niet overtuigd van het online vergelijken van een uitvaartverzekering? Dan heb ik voor jou nog even de voordelen op een rijtje gezet:

 • Je bespaart geld en tijd door je uitvaartverzekering online te vergelijken. Het is namelijk eenvoudig, snel en je hebt bovendien geen aankoopverplichting. Dankzij een vergelijkingsplatform als deze kan je slechts in vijf minuutjes tijd een uitvaartverzekering vergelijken en vervolgens afsluiten.
 • Je beslist helemaal zelf welke uitvaartverzekering jij het beste vindt. Je hebt namelijk niet te maken met verkooppraatjes of sociale druk. Of je nu voor de goedkoopste uitvaartverzekering kiest of de uitvaartverzekering die de meest volledige dekking biedt, het is jouw beslissing. Een uitvaartverzekering vergelijken en simuleren op een de website van de verzekeraar is bovendien ook volledig vrijblijvend en onpartijdig.
 • Het gebeurt wel eens dat verzekeringsmaatschappijen de algemene voorwaarden en premies van hun uitvaartverzekering wijzigen. Het is dus mogelijk dat je dan een goedkopere uitvaartverzekering kan afsluiten met een gelijke dekking.
 • Er zijn meer dan 15 verschillende verzekeringsmaatschappijen in België die uitvaartverzekering aanbieden. Waarom dan niet deze verzekeringsmaatschappijen online vergelijken en zoeken naar een uitvaartverzekering die het beste bij je past?

Veelgestelde vragen

Heb je nog een specifieke vraag over uitvaartverzekeringen vergelijken? Misschien vind je het antwoord op jouw vraag wel hieronder:

Wat is het verschil tussen een uitvaartverzekering en een overlijdensverzekering?

Met een uitvaartverzekering dek je de kosten voor jouw begrafenis of crematie. Met een overlijdensverzekering bescherm je jouw dierbaren tegen de financiële gevolgen van je overlijden. Jouw nabestaanden kunnen met een overlijdensverzekering niet alleen het ontvangen bedrag gebruiken om de begrafeniskosten te dekken, maar ze kunnen dit ook voor andere doeleinden gebruiken (zoals het betalen van de successierechten).

Welke verzekeraar biedt de beste uitvaartverzekering aan?

De goedkoopste uitvaartverzekering is zeker niet de beste uitvaartverzekering. Een uitvaartverzekering vergelijken is daarom noodzakelijk. Niet alleen verschillen de wachttijden tussen de verschillende verzekeraars, ook bijvoorbeeld het soort kosten dat vergoed wordt verschilt van verzekeraar tot verzekeraar. Daarnaast bieden sommige verzekeraars als Ethias ook emotionele en praktische bijstand aan.

Is een uitvaartverzekering in België verplicht?

Neen. Het financiële kostenplaatje voor een uitvaart of crematie loopt echter gauw op tot 5000 euro of meer. Dit kan een financiële dobber zijn voor je nabestaanden. Met een uitvaartverzekering bespaar je jouw nabestaanden alleszins van het financiële leed.

Hulp nodig bij het vergelijken van je uitvaartverzekering?

Met BankVergelijker.be ontdek je eenvoudig en snel de goedkoopste en beste uitvaartverzekering in jouw situatie. Kom je er niet helemaal uit en heb je hulp nodig? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. We helpen je graag de beste uitvaartverzekering te vinden!